Herkes S-400'e odaklanmışken Erdoğan Rusya'da Putin'den 'gaz fırçası' yemiş

Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin sekizinci toplantısı için Moskova’ya giden Erdoğan, burada Putin ile ikili bir görüşme yaparken kulisler de gelmeye başladı.

SHABER3.COM

Putin'e eli zayıf giden Erdoğan'ın bir de doğal gaz konusunda üstü kapalı fırça yediği öne sürülüyor. 

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan yazısında şunları aktardı:

Rusya'ya gidildi.  Gündemde S-400'ler var diye biliyorduk. Putin'in açıklamalarında bir yerlerde gaz kaçağı olduğu ortaya çıktı!.. 

Ne diyordu Putin;"Doğal gaz fiyatları önemli bir konu ancak önemli olan Rusya'dan Türkiye'ye yapılan gaz sevkiyatının istikrarlı olması. Rusya, doğal gaz konusunda taahhütlerini yerine getiriyor."

Türk kamuoyu S-400'lere şartlandırıldığı için Putin'in bu sert çıkışı pek dikkate alınmadı. Saltanat uçağında yerleşik kabin ekibi gazeteciler de ellerine tutuşturulanların dışında soru soramayacakları için bu gaz kaçağının neden meydana geldiği anlaşılamadı. 

Merak ettim!.. Geziye katılan teknik heyetten Putin'in sert diplomatik fırçasının perde arkasını öğrendim. Dediler ki; "Rusya'dan doğal gaz fiyatları konusunda indirim istedik. Şiddetle reddettiler. Bir de üstüne azar işittik". 

Rus lider Putin, kapalı kapılar arkasında şunları söylemiş;
"Doğal gazın aksamadan Türkiye'ye gelmesi konusunda size garanti veriyoruz. Ödemelerinizde ara sıra olan istikrarsızlıkları da idare ediyoruz. Fiyatlarımız dünya standardında. Fiyat konusunda taviz istemeyin. Bir daha benim önüme getirmeyin. Böyle konuları siyasi konular seviyesine getirmeyin. Sizin alıcı firmalar gitsin Gazprom ile konuşsun." 

<< Önceki Haber Herkes S-400'e odaklanmışken Erdoğan Rusya'da Putin'den... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER