'Heybeliada’daki orman yangını kontrol altına alındı'

İstanbul’da son yılların en büyük orman yangınını 12 Temmuz 2020’de yaşayan ve 6 hektar ormanını kaybeden Heybeliada’da yine yangın çıktı. Eski Değirmenyeri bölgesindeki yangına önce vatandaşlar müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi.

Heybeliada’da orman yangını çıktı

Yangın ihbarı itfaiyeye saat 13.05'de geldi. İlk aşamada Heybeliada İtfaiye Ekibi, Kartal ve Maltepe itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Demir Sokak üzerinde bulunan ormanlık alandaki yangınla mücadeleye, söndürme helikopteri de havadan destek verdi.

Yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın evinin bulunduğu bölgede çıkan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ada sakinleri de beş litrelik pet şişelere doldurdukları sularla elden ele alevlerin büyümesini önlemek için yoğun çaba sarf etti.

KIYI EMNİYETİ VATANDAŞLARI TAHLİYE ETTİ

Bölgeye intikal eden KEGM-3 botuyla bölgedeki vatandaşlar tahliyesi gerçekleştirildi. NENE HATUN gemisiyle birlikte KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye intikal etti.

VALİLİK: 4 UÇAK GELİYOR

İstanbul Valiliği'nden Heybeliada'daki yangına ilişkin 14.30 sıralarında yapılan ilk açıklamada 3 helikopter ile söndürme çalışmalarının devam ettiği 2 helikopter ile 4 yangın söndürme uçağının olay yerine hareket ettiğini açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

“Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15'te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir. Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir.

Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 adet itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır.”

MSB ÇIKARMA GEMİSİ GÖNDERDİ

MİLLİ Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Heybeliadadaki yangın söndürme çalışmalarına destek için bölgedeki birliğimizden bir yangın söndürme aracı ile personel görevlendirilmiştir. Ayrıca, İstanbul Tersanesi Komutanlığından da bir çıkarma gemisi ile iki yangın söndürme aracı yangın bölgesine intikal ettirilmektedir” denildi.

İKİ İTFAİYE ERİ HASTANEYE KALDIRILDI

Heybeliada’da orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangına müdahale eden 2 itfaiye eri dumandan etkilendi. İtfaiyeciler tekneyle Maltepe Sahili’ne getirildi. İtfaiye erleri ambulansla hastaneye kaldırıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 15.20’de Heybeliada’da çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını sosyal medya hesabından açıkladı. Yerlikaya’nın paylaşımında, “Heybeliada’daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Heybeliada halkına ve yangın söndürme ekiplerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza geçmiş olsun.” ifadeleri yer aldı.

DEKAN: TEK HELİKOPTER GELDİ

Yangının çıktığı dakikalarda içinden görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Türker Kılıç, “Heybeliada'da yangın! Acil helikopter ya da yangın uçağı gerekli… Hızla ilerliyor. Hüseyin Rahmi Müzesi'nin orada, acil! Tek helikopter geldi… Yetersiz” ifadelerini kullanarak yangının söndürülmesi için yardım çağrısında bulundu.
<< Önceki Haber 'Heybeliada’daki orman yangını kontrol altına alındı' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER