Hiçbir şey talep etmiyorum
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 19 2016
Silivri tutsağı Hidayet Karaca'dan mahkeme başkanına: Sizden hiçbir şey talep etmiyorum...
Hiçbir şey talep etmiyorum
Hukuksuz bir şekilde tutuklanan Samanyolu Grubu Başkanı Hidayet karaca, "Tahşiyecilere kumpas kurulduğu" iddiasıyla yargılandığı davanın son duruşmasında kendisini savunacak bir avukat bulamadığını söyledi. Hidayet Karaca, avukatların kendisine, "Senin davana bakarsam, arkadan benim başım belaya girer" dediklerini aktardı. Karaca savunmasında ayrıca, "Ben bir şey talep etmiyorum, bunu da vicdanlarınıza havale ederek 'hayırlısı olsun' diyorum." dedi.
"Tahşiyecilere kumpas kurulduğu" iddiasıyla, aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 54. duruşması yapıldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürü Yurt Atayün ve Erhan Erçıktı'ın da aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı.
14 Aralık özgür medyaya darbe operasyonunda tutuklanan ve hakkındaki tahliye kararı olmasına rağmen Silivri Cezaevi’nde esir tutulan Hidayet Karaca 6-7 avukat eşliğinde savunmasını bitirebildiğini ancak şu anda avukatının olmadığını söyledi. Onlarca insandan ricada bulunduğunu ancak avukat bulamadığını ifade eden Karaca savunmasına şöyle devam etti:
"Ben savunmamı bitirdikten sonra, yani bu gün belki taleplerde benim beraatımı, tahliyemi talep edecek avukatın olması lazımdı, ama avukat yok. Onlarca insana ricada bulunduk, yani parası ile bir avukat bulamadık, yani Hidayet Karaca olunca avukat olmuyor. Diyor ki; 'ya ben senin davana bakarsam, arkadan benim başım belaya girer' diyor. Bugün ben bir avukat bulamıyorsam, bu gün benimle alakalı karar verebilecek insanların durumunu anlamaya çalışıyorum"
"BEN BİR ŞEY TALEP ETMİYORUM"
22 aydır tutuklu bulunduğunu söyleyen Karaca, karanlık ve zor dönemlerden geçildiğinin altını çizdi. Dizi senaryasu nedeniyle tutuklandığını hatırlatan Karaca savunmasını şöyle tamamlad
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları Erdoğan'ın maaşını ikiye katlıyor3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?5.THY, İran seferlerini iptal etti!
6.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!7.9 eyalette kırmızı alarm verildi! Almanya'da son 15 yılın en sert kışı yaşanıyor...8.Suriye'de sıcak saatler: SDG-YPG tahliyeyi reddetti, çatışmalar şiddetleniyor9.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!10.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







