Özgür medyaya darbe davasında ara karar

Gazeteci Hidayet Karaca ve beraberindeki polislerin yargılandığı özgür medyaya darbe davasında tutukluların avukatları müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Savcı tahliye taleplerinin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti bütün tahliye taleplerini reddederek duruşmayı 9-11-13 Mayıs tarihlerine erteledi.

Tutuklu babasını ziyaret eden küçük Hikmet'in bitmeyen dramı!

Duruşmaya tutuklu sanıklardan gazeteci Hidayet  Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Kazım Aksoy, Ahmet Öztürk, Hüseyin Nohut, Ertan Erçıktı ile bazı tutuksuz sanıklar ve müştekiler katıldı. Tutuk sanıkların aileleri ile avukatlar duruşmanın görüldüğü 14. Ağır ceza mahkemesinde hazır bulundu.



DURUŞMADAN CANLI NOTLAR


21:20 Mahkeme heyeti tahliye taleplerini reddetti. Duruşma 9-11-13 Mayıs tarihlerine ertelendi.


19:30 Avukatlar müvekkilleri hakkında tahliye talebinde bulundu. Savcı tahliye taleplerinin reddedilmesini talep etti. Mahkeme heyeti ara karar için ara verdi.



18:24 Av. Fikret Duran: Her duruşma öncesi olduğu gibi bu haftaki duruşma öncesinde de yine Sabah Gazetesi'nin manşetinde 'Karaca'yı HTS kayıtları ele verdi' baslıklı müvekkilim Hidayet Karaca ile ilgili bir haber yansıdı. Bu tür haberler duruşmaya kadar bizzat müvekkilim Hidayet Karaca'yı hedef alan haberlerdi. Duruşmalar başladıktan sonra her duruşma öncesinde yapılan bu haberleri mahkemeyi yönlendirmeye yönelik haberler olarak değerlendiriyoruz. Bu haberleri bulunduğumuz tahliye taleplerine karşı aldığımız red cevapları doğrultusunda etkili olduğunu düşünüyoruz. Her şeye rağmen bizim mahkeme heyetinin tarafsızlığına olan inancımız devam etmektedir.



18:02 Oğluna sımsıkı sarılan Ahmet Öztürk. Hikmet'e 'nasılsın, iyi misin oğlum' diye sordu. Kalabalık içerisinde utangaç tavırlar sergilediği gözlemlenen Hikmet'in babasına cevabı 'iyiyim' oldu.


18:00 Ahmet Öztürk'ün oğlu Hikmet duruşma salonuna geldi. Tutuklu sanıkların bulunduğu alanın arkasında bulunan bölüme gelen Ahmet Öztürk, oğlu Hikmet ile hasret giderdi. Salonda duygusal anlar yaşandı.



17:35 Av. Ömer Kavili: Daha önce mahkeme heyetine sunduğumuz taleplerin yerine getirilmediğini görüyoruz. Mahkemede yaşananların tutanaklara eksik yansıtıldığını tespit ettik. Bunları mahkeme heyetine sunabilmek için görüntülü ve sesli kayıtların DVD olarak avukatlara verilmesini talep ediyoruz.

17:10 Av. Nurullah Albayrak: Tahşiye grubu liderlerinden Mustafa Kaplan'ın müvekkilim Fethullah Gülen'in; başörtüsü, kurban, zekat üzerine yaptığı sohbetleri eleştirdiği görülmektedir. Müvekkilimin kitaplarının yayınlandığı ve şuan kayyım atanan yayın organından kitaplarının talep edilmesini ve bu konulardaki görüşlerinin tespit edilmesini talep ediyorum. Müvekkilim, mahkeme heyetinin bütün sorularını cevaplamaya hazırdır. Ben, müvekkilim Fethullah Gülen'in tahliyesini talep ediyorum.

16:54 Duruşma, verilen aranın ardından yeniden başladı. Mahkeme heyeti, avukatlardan müvekkilleri hakkındaki taleplerini alıyor.

16:18 Duruşmaya ara karar için 16:45'e kadar ara verildi.

16:07 Rıfat Aslan: Sayın Başkanım isterseniz cevap verebilirim. Ben o dönem yeni polis memuru olduğum için biz sabahtan akşama kadar gözaltına alınanları birimlere götürmekle görevliydik. Yaklaşık 6 yıl önce yaşanan böyle bir olayı hatırlamam mümkün değil.

16:06 Mahkeme Başkanı: Bunu merakından mı soruyorsun? Bunun konuyla ne alakası var?

16:05 Tahşiye grubu liderlerinden Mustafa Kaplan: Ben gözaltına alındığımda beni emniyette yukarı çıkaran polis memuru bu arkadaştı. Beni hatırladı mı sorar mısınız?

16:01 Rıfat Aslan: Ben amirlerim tarafından bana verilen görevleri yerine getirdim. Benden önce savunma yapan mesai arkadaşlarım bu konuda detaylı bilgi verdiği için ayrıntılarına girmiyorum. Hakkımdaki iddiaları reddediyor beraatımı talep ediyorum.

15:57 Tutuksuz polis memuru Rıfat Aslan savunma yapıyor.

15:55 Polis memuru Erdem Kısa: Fethullah Gülen'den talimat almadım. Sohbetlerini dinlemedim. İddianamede adı geçen diziyi izlemedim. Beraatımı talep ediyorum.

15:45 Tutuksuz polis memuru Erdem Kısa savunmasını yapıyor.

15:40 Çetin Öztürk: Ben bir polis memuru olarak bana verilen emirleri yerine getirdim. Kimseye herhangi bir kastım olmamıştır. Hiç bir örgüte üye değilim. Hakkımdaki iddiaları reddediyor ve beraatımı istiyorum.

15:20 Tutuksuz polis memuru Çetin Öztürk savunma yapıyor.

15:12 Ali Cihan: Mustafa Kaplan'ın avukatı geçtiğimiz duruşmada 'en azından bir özür dileselerdi' ifadelerini kullandı. Ne ben ne de 2 yıldır burada tutuklu bulunan meslektaşlarım yanlış yaptığımızı düşünmüyoruz. Eğer zamanı geri getirme gibi bir imkanımız olsaydı bu soruşturmanın takibinde 16 saat değil 24 saat çalışırdım.

15:11 Ali Cihan: Tahşiye davası soruşturması savcısı Kadir Altunışık ifadesine başvurulmasını talep ediyorum.

15:10 Ali Cihan: Tahşiye grubunun dershane olarak nitelendirdikleri yerlerin ruhsatı var mı? Araştırılmasını istiyorum.

15:08 Soru -cevap kısmı tamamlandı. Ali Cihan son sözlerini söylüyor.

15:03 Ali Cihan: Bir bilgim yok başkanım.

15:02 Mahkeme Başkanı: Bu gazete haberiyle bir bilgin var mı?

15:01 Mahkeme Başkanı: Bu sorunun sanıkla ilgili ne alakası var?

15:00 Tahşiye grubu liderlerinden Mustafa Kaplan geçmişte Hürriyet Gazetesi'nde yer alan bir haber üzerinden soru soruyor.

14:58 Ali Cihan: Hidayet Karaca'yı ilk kez gözaltına alındığında gördüm. Hatta yanındaki kişiler bana Hidayet Karaca olduğunu söyledi. Hiç bir şekilde talimat almadım, almam.

14:56 Avukat: Müvekkilim Hidayet Karaca'yı önceden tanıyor muydunuz, size hiç talimat verdi mi?

14:55 Ali Cihan: Ben Fethullah Gülen'in sohbetlerini dinlemediğimi Savcı Hasan Yilmaz'a sorgu esnasında söyledim. O görüntüler savcı Hasan Yılmaz tarafından bana izletildi.

14:50 Av. Nurullah Albayrak: İddianamede Tahşiye grubu olarak nitelendirilen kişilere operasyon yapılması konusunda Fethullah Gülen tarafından sohbetle sizlere şifreli bilgiler gönderildiği iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mu?

14:40 Mahkeme heyeti geldi. Soru - cevap tekrar başladı.

14:35 Mahkeme heyetinin salona gelmesi bekleniyor.

12:50 Duruşmaya saat 14:15'e kadar ara verildi. Aranın ardından soru-cevap devam edecek.

12:45 Tutuksuz sanık Ali Cihan savunmasını tamamladı. Soru cevap kısmına geçildi.

12:05 Ali Cihan: Eğer savcı Hasan Yılmaz eğer benim lehime olan delilleri de iddianame içerisine koyma zahmetinde bulunsaydı. Bugün bu tapeleri tek tek anlatmak zorunda kalmayacaktık. Son olarak iddianamede hakkımdaki terör örgütü suçlamasını zulül kabul ediyor ve hakkımdaki bütün suçlamaları reddediyorum. "Bana iftira atanların yüce mahkeme önünde hesap vereceğine yürekten inanıyorum"

11:55 Duruşma yeniden başladı. Tutuksuz sanık Ali Cihan savunmasına devam ediyor.

11:30 Duruşmaya 10 dk ara verildi.

10:10 Tutuksuz eski teknik büro amir yardımcısı Ali Cihan savunmasına devam ediyor.

10:05 Kimlik tespitleri yapıldı.

10:00 Duruşma başladı

<< Önceki Haber Özgür medyaya darbe davasında ara karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER