Hidayet Karaca iddiaları mahkemede tek tek çürüttü

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Çatı Davası'nın son celsesinde Gazeteci Hidayet Karaca, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasına devam etti.

SHABER3.COM

Duruşmanın başlangıcında Mahkeme Başkanı Selfet Giray, Karaca'nın duruşmanın iftardan sonra yapılması talebi ile ilgili kararı açıkladı. Giray, "İftardan sonra en fazla 3 saat çalışılabilir, 9-12 gibi. Ama bu jandarmalar, katip, diğer personelin mağduriyetine sebep olacağı için iftara 1 saat kalana kadar devam edebiliriz. Sizin talebiniz üzerine duruşmayı 3 gün olarak belirledik" dedi. 

ERDOĞAN'I 4 KEZ KONUK ALDIM

Savunmasına kaldığı yerden devam eden Karaca, şunları söyledi: "İmamlık, müezzinlik gibi özel eğitim isteyen bir okulda okumadım.Gazeteciyim, sürekli basın kartı sahibiyim. Gazetecilik okulu mezunu olmadığım söylenirse, Sabah'ın başındaki Serhat Albayrak veya TRT'nin Genel Müdürü gazetecilik mezunu mu? Ayet, hadis mi var, gazetecinin gazetecilik okulu mezunu olması için. Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ı 4 kez programıma konuk aldım.

ARINÇ, TOPTAN VE YILDIRIM EVİME GELDİ

Cebir, şiddeti mi konuştuk. Keza Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanları Bülent Arınç, Köksal Toptan, Bugünün Başbakanı, Ulaştırma Bakanıyken evime geldi, kahvaltı yaptık. Aslında bunları boşuna anlatıyorum. Çünkü bunları siz çok iyi biliyorsunuz."

VİCDAN AZABI DUYACAĞINIZDAN EMİNİM

Tahşiye davasında 31.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan Karaca, şöyle devam etti: "Bana ceza veren, verecek olan, zindanlarda süründüren savcısından heyetine kadar hiç kimseye kin ve nefret duymuyorum. Oruçluyuz, sizin iyi niyetinizden zerre şüphe etmiyorum. Ama sizin iyi niyetli olmanız, adil karar vereceğinizin garantisi değil. Ceza verirseniz vicdan azabı duyacağınızdan eminim. Allah bir daha kimseye bunları yaşatmasın. Karanlık zamanlarda yaşadığımızı kabul ediyorum."

BU SAVCININ İŞİ DEĞİL

Savcının, "Özgür basın susturuluyor kampanyaları düzenlendi. ABD'li 74 senatörden hükümete baskı mektupları alındı, hükümetin eleştirilmesi sağlandı" ifadesine cevap veren Karaca, "Hükümeti eleştirmek niye savcının işi olur? Hükümetin avukatlığını niye yaparlar? Hükümetin basın sözcüsü, kendi avukatları var. Gider, dava açar. Benden sonra gözaltına alınan tüm gazeteciler için ABD dahil tüm ülkeler konuştu. Özellikle ABD Sözcüsü, her basın toplantısında basın özgürlüğünü gündeme getirdi. Yani bu Hidayet Karaca'ya özgü bir durum değil. Cumhuriyet, Sözcü gazetesi için gelmedi mi?" dedi.

Saat 12.00 olduğunda Karaca'nın talebi üzerine duruşmaya ara verildi.

SAMANYOLU TV YAYINLARI 

Karaca, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunmasına devam etti. Samanyolu TV'nin yayın politikasını, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin belirlediği suçlamasının hiçbir mesnedi bulunmadığını belirten Karaca, "24 saat yayın yapan, canlı yayınları olan bir kanalın Amerika'da yaşayan ve saat farkı da olan bir kişi tarafından belirlenmesi hayatın olağan akışına aykırıdır. Fetullah Gülen'le aramda kurulmaya çalışılan ilişki gerçeklikten uzak ve hayalidir" dedi.

SÖZDE TANIKLARIN YALAN BEYANLARINA CEVAPLAR

Karaca, tanıkların hakkındaki ifadelerini anlatırken de şunları söyledi:

"Selim Çoraklı'nın, mollaların bana tuzak kurduğu, niye cezaevinde olduğumu anlamadığı şeklindeki beyanı mütalaaya konmuş. O zaman savcı benim masum olduğumu kabul etmiş olmuyor mu? Madem Selim Çoraklı'nın ifadeleri bu kadar önemli, beni çıkarmanız gerekmiyor mu?

Bir başka tanık Ahmet Keleş, 2001'de televizyonun başında olduğumu ve Altunizade toplantılarına katıldığımı öne sürdü. Allah'tan korkar insan! Fethullah Gülen, 1999'da ABD'ye gitmedi mi? Demek uçup geliyor, ben de toplantılarda oluyordum. Ayrıca o tarihte ben Zaman'ın Ankara temsilcisiydim. Bu kişinin yaptığı piramit de çöker, ama siz o Ahmet Keleş'in ifadesine itibar ediyorsunuz.

Hayati Küçük'ün ifadesi ise tamamen yalan. Yabancı devlet adamlarını televizyona getirmiş. Yabancı devlet adamlarının gelişi, TV programına katılma şekli bellidir. Şimdi de böyle programlar yapılmıyor mu?

Dışişleri Bakanı, Amerikalı Bakan Pompei ile görüşmesinde hizmet hareketinin 160 ülkede faaliyetine devam ettiğini söyledi. Daha önce Cumhurbaşkanı ve Başbakan da söylemişti. Şüphelenseler müsaade etmezler. Demek ki, terör örgütü olduğuna inanmıyorlar. Kapatan ülkeler de var. Demek her ülke kendi kriterlerine göre karar veriyor." 

İKİNDİ NAMAZI ARASI

Saat 16.10'da Karaca, biraz ara verilmesini istedi. Başkan Giray, yarım saat ara verince Karaca, ikindi namazı için müsaade istedi. Bunun üzerine Başkan Giray arayı saat 17.15'e uzattı.

MADEM İFADE VERDİ İKBAL GÜRPINAR NEDEN BURDA TEKRARLAMIYOR?

Verilen aradan sonra duruşma yeniden başladığında Başkan Giray, Karaca'yı bugün saat 18.30'da bitecek şekilde savunma yapması uyarısında bulundu. 
Tanıklardan İkbal Gürpınar'ın mahkemede dinlenmediğini, bunun da bozma sebeplerinden birisi olduğunu vurgulayan Karaca, Gürpınar hakkında şu iddialarda bulundu:

"Sanık olmaktan kurtulmak için tanık oluyorlar. Bu da onlardan biri. 2003'te 10. kuruluş yıldönümümüzde sunuculuk yaptı. Tanımıyorum, bir arkadaşımız getirmişti. Eşinden ayrılmıştı, 'kötü yola düşecektim, temizlikçi olacaktım. Siz benim elimden tuttunuz' dedi. Elinden tutan insanlara bu yapılır mı? İkbal Gürpınar'ın, Hayati Küçük'ün, Selim Çoraklı'nın hangi ifadesine göre, hükümeti yıkmaya, darbe yapmaya çalışıyorum ki?"

Karaca, tanıklardan Ahmet Zeki Üçok'la ilgili olarak ise, "Geldi, ifade verdi. Kafasında kurguladıkları çöktü. STV'de, Zaman'da yapılan haberlerin arşivinin eline olduğunu söyledi. Sizler de sevindiniz, istediniz. Gelen bir haber var mı?" dedi.

Karaca, gizli tanık Kasırga'nın iddialarını cevaplandırırken de şöyle konuştu:

"25 yıl gazetecilik yaptım. Beni tanımayan mı var? Bu ülkede Başbakan kaç gazetecinin evine gitmiştir. Melih Gökçek evime, çocuğumun sünnetine geldi. Diğer siyasi parti liderleriyle de görüştüm. Bahçeli'yi 1999'dan beri tanıyorum. Randevu almadan yanına giderdim."
<< Önceki Haber Hidayet Karaca iddiaları mahkemede tek tek çürüttü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER