Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna bir tepki de Avustralya'dan

Avustralya'nın en saygın gazeteleri arasında yer alan Sunday Morning Herald ve Sun Herald gazetelerinin Genel Yayın Yönetmeni Darren Goodsir, Türkiye'de gazetecilerin hapishanede tutulmalarını rahatsız edici ve endişe verici bulduklarını belirtti. Avustralyalı duayen gazeteci, Karaca'nın bir an önce serbest bırakılması için her türlü yolun denenmesi gerektiğini kaydetti.

Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna bir tepki de Avustralya'dan

Hidayet Karaca'nın 100 günü aşkın süredir hapiste tutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Goodsir, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlükler konusunda sürekli irtifa kaybettiği uyarısını yaptı.

Affinity Diyalog Merkezi'nde düzenlenen 'Özgür medya, etik karar ve sosyal sorumluluk' konulu konferansta konuşan Darren Goodsir, iktidarın medyaya yönelik baskısının endişe verici boyuta ulaştığına dikkat çekti.

Türkiye'de gazetecilerin hapse atılmasıyla, toplumun sesinin duyulmasının önüne geçilmeye çalışıldığını ifade eden Goodsir, gerçek demokrasilerin milletin sesinden korkmaması gerektiğini belirtti. Goodsir, sözlerine şöyle devam etti: "Bu, gerçekten insanı çok rahatsız eden ve endişe veren bir durum. Gazete olarak başka ülkelerde hapishanelere konulan, daha da kötüsü hizmet ettikleri toplumun sesi olmaları noktasında susturulan meslektaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılara ışık tutmak noktasında gurur duyduğumuz bir tavrımız var."

İNTERNET, TOTALİTER REJİMLERİ ZORA SOKTU 

Gerçek ve güçlü bir demokrasilerde, gazetecilerin toplumdaki bütün farklı seslerin duyulmasını teşvik ettiğine dikkat çeken Goodsir, Türkiye'deki ortamı eleştirdi. Goodsir, "Adaletsiz ve insafsız unsurları korumak için insanları susturmaya çalışanlar, aslında sesleri zayıf olanlardır." diyerek hükümeti yolsuzlukları gizlemeye çalışmakla suçladı. Duayen medyacı, 

Totaliter rejimlerin en belirgin özelliklerinden birisini, insanlara kıyaslama imkanı sunan alternatif görüşleri susturmak olduğunu ifade eden Goodsir, günümüz dünyasında diktatörlerin işlerinin giderek zorlaşmaya başladığını belirterek, "Totaliter rejimlerde okuyucu ya da izleyici, alternatif görüşlerin farkında olmuyor. Yani kendilerine ulaşan enformasyonun aslında propagandadan ibaret olduğunu bilmiyorlar. Çünkü ellerindeki bilgiyi kıyaslayabilecekleri başka bir seçenekleri yok. Ancak artık internet bu bariyeri kırmaya başladı." dedi.

Totaliter rejimlerde bile vatandaşların internet medyasıyla düşüncelerini seslendirebildiklerine dikkat çeken Goodsir, "Bu durum, toplumun tamamına tek bir sesin hakim olmasını isteyen baskıcı rejimlerin işini giderek daha da zorlaştıracak." ifadesini kullandı.

Samanyolu Televizyonu Genel Müdürü Karaca'nın 100 günü aşkın süredir hapiste tutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Goodsir, "Hapis halinin bir an önce sona erdirilebilmesi için olabilecek her şeyin yapılmasını arzu ederiz. Ben, Türkiye'de ülkenin üzerine kurulu olduğu bazı temel prensiplerden endişe verici bir uzaklaşma olduğunu düşünüyorum. Bunlar dünyada saygı duyulan özgürlük değerleridir. Bu durumu ortaya koyan her türlü gayret, olumlu bir katkı anlamı taşımaktadır." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna bir tepki de Avustralya'dan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER