Hikmet karaman, maç sonu futbolcusunu eleştirdi

Hikmet Karaman, Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Medicana Sivasspor'a 2 - 1 yenildikleri maç sonrası yaptığı futbolcusunu eleştirdi.

Hikmet karaman, maç sonu futbolcusunu eleştirdi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Oyuncular bazen oyunun önemli bölümlerinde skorer olmak istiyor. Böyle olunca da cezayı yiyorsun, Sivasspor’u tebrik ediyorum, demek ki böyle olması gerekiyordu." dedi.

Teknik Direktör Hikmet Karaman, Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Medicana Sivasspor'a 2 - 1 yenildikleri maç sonrası yaptığı açıklamada, özellikle pas vermeyerek sürekli kendisi gol atmaya çalışan Mehmet Akyüz’ü isim vermeden eleştirdi. Teknik Direktör Karaman, Sivasspor’u tebrik ederek başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

"10 kişi pozisyon verdiler. Oyunun inisiyatifini ele aldık. Fakat futbol bir takım oyunudur, disiplin şarttır. O disiplin içerisinde hem oyuncuların bireysel rakibe göre, kendine göre pozisyon oyunları hem de grup oyunları var. Belki hiç pozisyon yokken, işte o anda Cicinho çıktı, iyi orta pasıyla maçta skor 2-1 oldu. 

Özellikle rakibin 10 kişi kalmasından sonra 1-1’den sonra çok net pozisyonlarımız var. Maalesef burada o pasları çıkarmayıp başka şeyler düşündük hâlbuki skorda her zaman takımın ismi yazar, kişilerin ismi yazmaz. Son derece futbolcularımız açısından dikkate alınıp üzerinde tartışılması gereken bir konu; tabii bütün bunları derken Sivasspor’un 10 kişi kalırken kendi alanlarına çekilip bizim hatalarımızı bekleyip bir kontra şansı yakalaması da bir oyun anlayışı. Biz girdiğimiz net pozisyonlarda daha kollektif olmak zorundayız, yapmadık. Bunu yapmamanın cezasını da çok ağır bir mağlubiyetle ödedik." 

"BAZI YERDE PAS, BAZI YERDE ŞUT ATARSIN"

Oyuncusu Mehmet Akyüz’ü 3 pozisyonda da kendi gol atmaya çalıştığı için eleştiren Teknik Direktör Hikmet Karaman, "Hakemler hata yapabilir o ayrı, oyunun 1-1’den sonra şimdi oyuncu ismi verip maçı ona yüklemek istemiyorum ama mutlaka konuşacağız, o kadar net pozisyon üç kişi boş ki, çıkar maç 2-1 , 3-1’e gider." diyerek, şunları söyledi:

"Bazı yerde pas vereceksin, bazı yerde şut atacaksın. Oyuncular bazen oyunun önemli bölümlerinde skorer olmak istiyor. Böyle olunca da cezayı yiyorsun, çıkar arkadaşına gol atsın oradan kaleye mi vurulur, hakem hatada yapabilir, bizim oyuncumuz da kayıp düşebilir o ayrı, pozisyonu yakaladığın zaman arkadaşına attıracaksın. Sivasspor’u tebrik ediyorum, demek ki böyle olması gerekiyordu." 

Hakem hataları ile ilgili soruyu da futbolun bir bütün olduğunu söyleyerek cevaplayan Karaman, "Futbolcular, teknik direktörler ve hakemler de hata yapabilir ama birileri bilerek hata yapıyorsa bu günün birinde gün ışığına çıkar." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Hikmet karaman, maç sonu futbolcusunu eleştirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER