Hillary Clinton'a kötü haber

ABD 2016 başkanlık seçimleri için geri sayım devam ederken, Demokratların muhtemel başkan adayı Cumhuriyetçi rakibinden daha avantajlı görünüyor. Ancak oylarında bir azalma olduğu da dikkat çekiyor.

Hillary Clinton'a ayakkabı fırlatıldı!

Video: Arşiv

Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton, rakibi Cumhuriyetçi Donald Trump ile mücadelesinde kritik eyaletlerde üstünlüğünü sürdürüyor. Son yapılan iki kamuoyu yoklamasında Clinton, Iowa ve Pennsylvania eyaletlerinde önde görünürken Ohio’da oyların eşit olduğu dikkat çekti.

Pennsylvania, Ohio ve Iowa kararsız (swing) eyaletler arasında bulunuyor. Kararsız eyaletlerin önemi buralarda seçimi kazanan başkan adayının Beyaz Saray’ı kazanmasının neredeyse kesin olması.

Clinton, Iowa eyaletinde NBC News/Wall Street Journal/Marist tarafından yapılan ortak ankette Trump’ın 3 puan önünde göründü. Ankete göre Iowa seçmeninin yüzde 42’si Clinton’ı tercih ederken yüzde 39’u da Trump’tan yana.  Marist’in geçen Ocak ayında yaptığı ankette ise Clinton rakibinin 8 puan önünde görünüyordu.

PENNSYLVANIA’DA ANKETLER TEZAT ÇITI

Pennsylvania eyaletinde NBC News/Wall Street Journal/Marist’in ortak yaptığı anket Quinnipiac Üniversitesinin açıkladığı kamuoyu yoklaması ile bir hayli farklı çıktı.

Üç kuruluşun yaptığı ankete göre Clinton Pennsylvania’da seçimi rahat kazanacağını gösteriyor. Bu ankette Clinton, Trump’ın 9 puan önünde. Pennsylvanialı seçmenlerin yüzde 45’i Clinton’dan yana tercih kullanırken yüzde 36’sı da Trump’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Quinnipiac Üniversitesinin kamuoyu yoklamasına göre ise Pennsylvania’da Trump 2 puan ile rakibinin önünde. Bu sabah açıklanan Quinnipiac Üniversitesi araştırmasına göre Trump oyların yüzde 43, Clinton ise yüzde 41’ini alıyor.

Marist’in geçen Nisan ayında Pennsylvania eyaletinde yaptığı ankette Hillary Clinton’ın Trump karşısında tam 15 puan önünde olduğunu gösteriyordu.

OHIO’DA İKİLİ EŞİT GİDİYOR

Ohio eyaletinde Clinton ile Trump hem NBC News/Wall Street Journal/Marist ortak anketinde hem de Quinnipiac Üniversitesi çalışmasında başa baş gittiklerini gösterdi.

İlk anket sonuçlarına göre hem Clinton hem de Trump seçmenden yüzde 39 oranında destek almış görünüyor. Bu ankete katılanların yüzde 21’i ise hem Clinton hem de Trump’ı başkan olarak görmek istemediklerini dile getirdiğini ortaya koydu.

Üniversitenin anketinde ise ikili yüzde 41 alarak başa başa gittiklerini gösterdi.

Marist’in geçen Mart ayında yaptığı ankette Clinton, Trump’ın yüzde 6 önde gösteriyordu.

MuhabirAjans
<< Önceki Haber Hillary Clinton'a kötü haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER