Hirfanlı Barajı'na giren genç suda kayboldu


Kırşehir'in Kaman ilçesinde Hirfanlı Baraj göletine giren bir genç, suda kayboldu. Genci kurtarmak için Ankara'dan Su Altı Arama ekibi çağrıldı.

Alınan bilgiye göre, Savcılıkurutlu köyü sınırları içindeki Hirfanlı Baraj'ndan geçimlerini balıkçılıktan sağlayan Yapıcı ailesinin 18 yaşındaki oğulları Fatih Yapıcı, akşam saatlerinde girdiği suda kayboldu.

Babasının girişimlerine rağmen kurtarılamayarak gölün sularına gömülen Fatih Yapıcı için Kırşehir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri olay yerine çağrıldı. AFAD ekipleri, bir müddet yaptığı arama çalışmalarını havanın kararması sebebiyle durdurdu. Kurtarma faaliyetleri için Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Su Altı Arama ekibinden yardım istendi.

Olay yerine gelen Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nden profesyonel arama kurtarma ekibi, geç saatlere kadar yaptıkları çalışmaya elverişsiz su ve hava koşulları sebebiyle sabah devam etmek üzere ara verdi. Çalışmaların sabahın ilk ışıklarıyla tekrar başlanacağı belirtildi.

Savcılıkurutlu köyü muhtarı Selahattin Sungur, olayla ilgili yaptığı açıklamada, baba oğulun birlikte Hirfanlı Baraj'ından balıkçılık yaparak geçimlerini sağladığını söyledi.

Muhtar Sungur, "Edindiğimiz bilgiye göre akşam saatlerinde baba ve oğlu baraj sahil kenarına kayıklarını çekerken kayığın motorunu durdurduğu esnada Fatih suya atlamış, 4 - 5 metre ileri açıldıktan sonra babasına 'beni kurtarın, suya batıyorum' diye yardım istemiş. Babası Mustafa Yapıcı, kayığın motorunu tekrar çalıştırıp suya halat atsa da faydası olmamış. Aile balıkçılık işi ile uğraşır. Fatih de yüzme bilir, ama demek ki ya suda kramp geçirdi ya da herhangi kriz. Boğulmasına ailesi de dahil kimse akıl erdiremedi" yorumunu yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Hirfanlı Barajı'na giren genç suda kayboldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER