Hırsızlığın faturası vatandaşa

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kayıp kaçak bedelini yasal hale getirecek kanun teklifine tepki gösterdi. Akın, “AKP hırsızlığı önlemek yerine vatandaşa fatura kesiyor. Yargıtay kararına rağmen bu parayı vatandaştan zorla almak istiyor” dedi

Hırsızlığın faturası vatandaşa

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kayıp kaçak bedelini yasal hale getirecek elektrik piyasası kanun teklifine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Akın, AKP'nin hırsızlığı önlemek yerine bedelini vatandaşa ödettiğini kaydetti. 


VATANDAŞTAN 33 MİLYAR ÇIKTI

Halk soyulmaya devam etsin diye kanun çıkarıldığını dile getirdi. Bu düzenlemenin geçmemesi için TBMM Genel kurulunda gerekli mücadeleyi vereceklerini söyledi. Akın, sadece kayıp kaçak bedeli olarak 2006-2014 yılları arasında vatandaşın cebinden 33 milyar lira para çıktığını vurguladı. Akın şöyle devam etti: “Elektrik faturalarındaki bu haksız ödemelere karşı davalar açılıyor. Mahkeme vatandaşlarımızı haklı buluyor. Kayıp kaçak bedelinin haksız, hukuksuz ve adaletsiz olarak alındığını belirterek iadesine karar veriyor. Yargıtay da aynı yönde karar veriyor. AKP düzenleme ile yargı, hukuk ne derse desin kim itiraz ediyorsa etsin, bu parayı zorla alacağız diyor.” 


BAKANLIKTAN İTİRAF GİBİ CEVAP

Ahmet Akın, daha önce komisyonda kayıp kaçak bedelinin neden kaldırılmadığını sorduklarını söyledi. Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verdiği yazılı cevabı şöyle anlattı: “Kayıp kaçak bedelini kaldırırsak dağıtım şirketlerinin mali sürdürülebilirlikleri olumsuz etkilenir, bu yüzden kaldırmayacağız' dedi.” 


ELEKTRİK ÜZERİNDEN SOYULUYORUZ

Kaçak elektrik bedelinin hırsızlıkla çalınan elektriğin bedeli olduğuna dikkat çeken Akın, “Çalınan elektriğin bedeli, elektriğini düzgün kullanan,  halkımızdan alınıyor. Hırsızlığı önlemek yerine, hırsızlığın bedelini halkımızın sırtına yüklüyorlar. Bu tam bir soygundur. 


YARGIYA RAĞMEN

Vatandaşlarımız elektrik faturaları üzerinden soyulmaktadır. Üstelik bu soygun yargı kararları ile tescillenmiştir” dedi. Akın, hukuksuz ve adaletsiz olarak tahsil edilen kayıp kaçak bedelinin kaldırılması için kanun teklifi verdiklerini söyledi. AKP'nin bu teklifi kabul etmeyerek, kayıp kaçak bedellerin tahsilinde ısrarcı olduğunu kaydetti.


VATANDAŞIN CEBİNDEN ŞİRKETLERİN KASASINA

Ahmet Akın, “AKP bu yasa teklifi ile dağıtım şirketleri daha fazla para kazansın diye vatandaşın cebinden parayı alacağım, şirketlerin kasalarına koyacağım diyor” dedi. “Bugün için 1 kwh elektrik enerjisinin bedeli  21,34 kuruştur.  Bu bedele dağıtım bedeli, enerji fonu, TRT payı, tüketim vergisi, KDV gibi vergiler ilave edildiğinde 41,17 kuruşa çıkıyor. İlgisiz ödemelerle halkımızın ödediği fatura iki katına çıkıyor. Bir örnek vermek gerekirse 52 TL enerji tüketimi olan bir mesken abonesi 105 TL fatura ödemek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.



<< Önceki Haber Hırsızlığın faturası vatandaşa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER