"Hırsızlık babadan evlada geçer"

15 Temmuz darbe girişiminden sonra hukuksuz şekilde el konulan eğitim kurumu ve yurtlar, adeta iktidara yakın derneklere peşkeş çekiliyor. Son olarak İstanbul Fatih’te el konulan bir yurt Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının yönettiği TÜRGEV’e peşkeş çekildi. Ve bu olay Erdoğan'ın yıllar önce söylediği "Hırsızlık babadan evlada geçer evlattan babaya değil sözünü hatırlattı

samanyoluhaber.com

AKP Cemaat'e ait yurtları TÜRGEV'e peşkeş çekiyor

15 Temmuz sonrası hukuksuz şekilde el konulan eğitim kurumu ve yurtlar, adeta iktidara yakın derneklere peşkeş çekiliyor. OHAL kapsamında çıkarılan KHK düzenlemeleriyle Hizmet Hareketi ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle 2 binden fazla eğitim kurumuna el koyan AKP hükümeti, darbe girişiminin ardından İstanbul Fatih’te el konulan bir yurdu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çocuklarının yönettiği TÜRGEV’e devretti. 15 Temmuzdan sonra bu yurda devlet tarafından el konuldu. Aynı yurt kısa bir süre sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu geçti. Cumhuriyet’in haberine göre, kısa süre önce, yurdun ismi de ‘TÜRGEV Haliç Kız Yurdu’ olarak değiştirildi.



TÜRGEV’İ ERDOĞAN’IN OĞLU VE KIZI YÖNETİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’in (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) internet sitesinde öğrenci yurdu “TÜRGEV Haliç Kız Yurdu” adıyla yerini aldı. TÜRGEV internet sitesinde yurdun kuruluş tarihi olarak “2016 yılını” gösterdi.

RÜŞVET SORUŞTURMASININ KİLİT İSMİNİN BAĞIŞ MERKEZİ!
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları kapsamında daha çok devlete iş yapan işadamlarından zorla bağış alındığı, rüşvet paralarının bir kısmının bu yolla TÜRGEV’e aktarıldığı belirlenmişti. Özellikle işadamlarının bağışları dikkat çekerken, en önemli iddialardan biri Kral Ab­dul­la­h’­ın TÜR­GE­V’­e 100 mil­yon do­lar ba­ğış­la­dı­ğı ve kar­şı­lı­ğın­da Bo­ğa­z’­da­ki Sev­da Te­pe­si’ne imar al­dı­ğıy­dı… Bu­nu da TÜR­GE­V’­in ye­ni baş­ka­nı Ar­zu Aka­lın doğ­ru­lamıştı. Aka­lın, “Ba­ğış ya­pıl­dı­ğı doğ­ru. Araş­tır­dım. İmar alın­mış ama her şey ya­sa­l” demişti.



Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen ve TİB onaylı dinleme tape ve ses kayıtlarında Zarrab’ın para aktarma konuşmaları yer almış, bu ses kayıtları kamuoyuna yansımıştı.  17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab’ın TÜRGEV’e bir çok kez bağış yaptığı ortaya çıkmıştı.

Zarrab’ın, Emine Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TOGEMDER’e (Toplumsal Gelişim, Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) son 3 yılda yaptığı yardımların tutarı, tam 4 milyon 650 bin dolar aktardığı belirlendi. Bu ilişki ABD’de yargılanan Zarrab’ın yargılama dosyasına da girdi.

CHPLİ MECLİS ÜYESİ: FLAMALAR KONULMUŞ, AMA DEVRİ HALA GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, yurt binasıyla ilgili yaşananları şöyle aktardı: “Maliye Bakanlığı hangi gerekçe ve nasıl bir protokol düzenlediği tarafımızdan bilinmemekle beraber söz konusu binayı TÜRGEV’e tahsis etti. Yerinde yaptığım tespit neticesinde söz konusu binanın çok bakımsız olduğu fakat kısa sürede tüm bakımının yapıldığı, eşyaların yenilendiğini gördüm. Yurt müdiresiyle yaptığım görüşmede ‘öğrenci kabul ediyor musunuz?’ sorusunu yöneltmem üzerine TÜRGEV’den üst düzey bir yöneticiyi telefonla aradı. Ve, ‘dışarıdan öğrenci almadıklarını sadece kendi projeleri bünyesindeki öğrencileri kabul ettikleri’ bilgisini aktardı. Henüz gizli tutulan bu devir neticesinde yurt tadilata sokulmuş, adı “TÜRGEV Haliç Kız Yurdu’ olarak değiştirilerek hizmete hazır hale getirilmiş. Henüz tabela asılmamış ancak içeride TÜRGEV flamaları her yere konulmuş durumda…”

"HIRSIZLIK BABADAN OĞULA GEÇER"

Son yaşanan olay Erdoğan'ın yıllar önce söylediği "Hırsızlık babadan evlada geçer evlattan babaya değil" sözünü hatırlattı
<< Önceki Haber "Hırsızlık babadan evlada geçer" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER