Hırsızlık şüphelilerine 200 polis ile şafak baskını


İstanbul'da iki ayrı hırsızlık şebekesine yönelik şafak vakti düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. 5 aylık takip sonucu 41 adrese yaklaşık 200 polis memuru ile düzenlenen eş zamanlı operasyonda 1 pompalı tüfek 1 LCD televizyon ile 45 kol saati ele geçirildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul'un çeşitli ilçelerde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 2 ayrı grubayönelik soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 5 aylık takibin ardından iki şüpheli hırsızlık grubunun ortak hareket ettiği bilgisine ulaşıldı. Şüpheliler Doğan K. ve Mehmet K.'nın yönetimindeki iki ayrı grup için teknik ve fiziki rakiplerde hırsızlık şebekesinin 42 üyesi belirlendi. Girdikleri adreslere, kiralık otomobille giden, parmak izi bırakmamak için eldiven kullanan ve maske takan şebeke üyelerinin adresleri tek tek tespit edildi. Ara operasyonlarla 15 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği koordinesinde, şebekenin diğer üyelerini yakalamak için bu sabaha karşı şafak vakti 12 ilçedeki 41 adrese baskın düzenlendi. Çeşitli şubelerde görevli 57 polis ekibinin ve 200 polis memurunun katıldığı çalışmada, aralarında Mehmet K. ve Doğan K.'nın de bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerdeki aramalarda, 1 pompalı tüfek, çalıntı olduğu anlaşılan 45 kol saati ve 1 LCD televizyon ele geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin 43 ayrı hırsızlık yaptıkları öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Hırsızlık şüphelilerine 200 polis ile şafak baskını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER