Hırsızlık yöntemiyle de çaldıklarıyla da pes dedirtti


Ankara'da hırsızlık yöntemiyle pes dedirten ve en son soygununda binanın havalandırma boşluğunda yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahsın hırsızlık için kullandığı yöntem ise hayli dikkat çekici. Hırsız, önce binaların elektrik panolarını yakıp doğalgaz sistemini devre dışı bırakıyor, ardından hava şartları nedeniyle geçici olarak ikametini terk eden vatandaşların dairesine giriyor. Daireler arası geçiş için ise havalandırma boşluğunu kullanan hırsız, çaldıkları eşyalarla da şaşırttı: "7 adet kol düğmesi, 1 adet battaniye, 36 adet madeni para, 1 adet mont."

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Çankaya ilçesinde hırsızlık yapan şahsı son soygununda kıskıvrak yakaladı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen şahısla ilgili Emniyet'ten açıklama yapıldı. Açıklamada, soygun ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı: "Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde, ilimiz Çankaya ilçesi Akpınar Mahallesi'nde binaların elektrik panolarını yakmak suretiyle elektrik ve doğalgaz sistemlerini devre dışı bırakıp, bina sakinlerinin hava şartlarından dolayı geçici olarak evlerini terk etmesinden faydalanarak, gece saatlerinde binaya girip apartman havalandırma boşluğundan daireler arası geçiş yaparak hırsızlık olaylarını gerçekleştiren S.T., en son olayında, elektrik panosu yanan binada tertibat alan görevlilerimiz tarafından havalandırma boşluğunda 02 Şubat 2016 günü suçüstü yakalanmıştır."

ŞAHSIN İKAMETİNDE BULUNAN MALZEMELER ARASINDA 7 ADET KOL DÜĞMESİ BİLE VAR

Şahsın ikametinde yapılan aramada çok sayıda malzemenin bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şüphelinin ikametinde yapılan aramada daha önceden hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği evlere ait 1 adet LED televizyon, 3 adet fotoğraf makinesi, 17 adet çeşitli markalarda saat, 36 adet madeni para, çok sayıda takı malzemesi, 1 adet çantası ile lokma takımı, 7 adet kol düğmesi, 1 adet battaniye ve 1 adet mont elde edilerek sahiplerine teslim edilmiştir. Yakalanan şüpheli şahıs S.T.'nin, yapılan tahkikat neticesinde inşaat işçisi olduğu öğrenilmiş, şüpheli hakkında 11 adet evden hırsızlık, 2 adet yangın ve 2 adet mala zarar verme evrakları tanzim edilerek 03 Şubat 2016 günü adli makamlara sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Şahsın en son soygununda, girdiği binanın havalandırma boşluğunda yakalanması sırasında yaşananlar Cihan kamerasına yansımıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Hırsızlık yöntemiyle de çaldıklarıyla da pes dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER