Hisarcıklıoğlu: Gençlik gelecek değildir, gençlik bugündür


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, mezun olan gençlere seslenerek, "Ben size hedef olarak herhangi bir tarih koymuyorum. Ben size hedef olarak bugünü koyuyorum. Bizim anlayışımızla gençlik gelecek değildir, gençlik bugündür." dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 2015-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ve 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni, üniversitenin spor salonunda yapıldı. Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TOBB ETÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, okuldan mezun olan öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Tören öğrencilerin salona gelmesiyle başladı. Salona giren öğrencileri veliler ayakta alkışlayarak karşıladı.

Törende konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en büyük gücünün gençleri olduğunu dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, gençliğin değişim, enerji, yeni ufuklar demek olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, "Ben size hedef olarak herhangi bir tarih koymuyorum. Ben size hedef olarak bugünü koyuyorum. Bizim anlayışımızla gençlik gelecek değildir, gençlik bugündür." açıklamasında bulundu. 20-30 yıl öncesinin kurallarının artık bugün geçerli olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, bilgi ve sermayenin sınır tanımadan bütün dünyayı dolaştığını kaydetti. Dünyanın küreselleştiğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Üretim süreci bütün dünyaya dağıldı. Artık hizmet sektöründe bile yerel düşünmek yetmiyor. New York'ta bir yemek rezervasyonu yaptırmak için telefonla aradığınızda karşısına call center elemanı açabiliyor. İnternet sadece iletişim sistemimizi değiştirmedi. Siyasal, ekonomik ve sosyal alanın tamamını değiştirdi. İnsanlar tarihte eşi görülmedik bir kolaylıkla erişebiliyor. İnternet, sosyal medya para kazanmanın aracı olarak kullanılıyor. Ortaya çıkan bu yenilikler daha büyük devrimlerinde habercisi. Biyo Teknoloji alanında olan yenilikler hepimizi heyecanlandırıyor. Üç boyutlu printerda doku oluşturulmaya başlandı. Mars'ta akarsular, nehirler yeni keşfedilmeye başlandı. Her alanda insanın hayal gücünü zorlayan yeni gelişmelerle hepimiz karşı karşıyayız. Böyle dünyada başarılı olmak için sizlere ihtiyacımız var."

CİHAN
<< Önceki Haber Hisarcıklıoğlu: Gençlik gelecek değildir, gençlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER