'Hisli' Bakan'dan internete görülmemiş sansür

Hükümetin internet sansürlerine bir yenisi eklendi. Deniz Haber Ajansı’nın Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili iki haberinin URL’si Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık adına bakanlık hukuk müşavirliğinin TİB’e başvurusu üzerine erişime kapatıldı.

'Hisli' Bakan'dan internete görülmemiş sansür

Daha önce Twitter ve YouTube’a erişimi engelleyen iktidarın internete yönelik sansürüne bir yenisi eklendi. Deniz Haber Ajansı’nın Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) ile ilgili iki haberinin URL’si Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından erişime kapatıldı. www.denizhaber.com.tr adresli sitede yer alan Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Recep Canpolat imzalı haberlerde, Yalova Gemi İhtisas OSB’nin kurulacağı arazinin fiyatına müdahale edildiği belirtiliyordu.

Haberlerde, OSB’nin kurulacağı araziye Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu metrekaresi 18 TL 51 kuruş olarak belirlenmesine rağmen, 17 Haziran 2014’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı merkez binasında Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım başkanlığında bir araya gelen Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ortaklarına, Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazisinin metrekaresinin 110 TL’ye alınması baskısının yapıldığı belirtiliyor. Aksi takdirde Gemi Sanayicileri Derneği (GESAD) ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Gemi İhtisas OSB’den terki kararı alınmasının istendiği belirtilen haberlerde, ayrıca talebin bir tutanak ile imza altına alındığı belgeleri yer alıyor. Söz konusu haberlerin yayınlanmasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık adına bakanlık hukuk müşavirliği, TİB’e başvurdu.

Başvurunun ardından geçen cuma günü ‘Yalova kaymakamını arıyor’ başlıklı köşe yazısının yer aldığı http://www.denizhaber.com.tr/yazi/yalova-kaymakamini-ariyor-387.htm URL’siyle ve ‘Bakan Fikri Işık, Gemi İhtisas OSB yatırımı konusunda GESAD ve YTSO’nı tehdit etti’ başlıklı haberin yer aldığı http://www.denizhaber.com.tr/bakan-fikri-isik-gemi-ihtisas-osb-yatirimi-konusunda-gesad-ve-ytsoni-tehdit-etti-haber-61209.htm URL’si TİB tarafından erişime kapatıldı.

Uygulamayı Zaman’a değerlendiren Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, hukukun hiçe sayıldığı bir durumla karşı karşıya olduğunu söyledi. Mahkeme kararı olmaksızın yazılarına ulaşımın engellendiğine işaret eden Canpolat, avukatı aracılığıyla ilgililer hakkında dava açacağını ifade etti. Müdahale sonucu 130 milyon liralık bir rant oluştuğunu vurgulayan Canpolat, “Bu para kimin cebine gidecek?” diye sordu.


<< Önceki Haber 'Hisli' Bakan'dan internete görülmemiş sansür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER