Hitit Üniversitesi'nde bisikletli günler


Çorum Hitit Üniversitesi'nde fiziksel aktivite imkânlarının geliştirilmesi amacıyla fakülte bahçelerine öğrencilerin kullanımı için bisiklet konuldu.

Türkiye SağlıkBeslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında fiziksel aktivitelere katılımın teşvik edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Hitit Üniversitesi'ne verilen bisikletler öğrencilerin kullanımına sunuldu. Bisikletleri ücretsiz olarak alan öğrenciler, gün içinde saat sınırı olmadan hizmetten yararlanabiliyor. Kimi öğrenciler ders aralarında arkadaşlarıyla doğa gezisi yaparken, kimileri de kampüs içinde tur atıyor.

İlk etapta Rektörlük, Mühendislik Fakültesi, Beden Eğitimi ve Yüksekokulu ile Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu'nda kullanılmaya başlanan bisikletler diğer birimlerde de yakın zamanda öğrencilerin hizmetine sunulacak.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nde ise bisiklet sporuna katkı sağlanması amacıyla 'bisiklet' dersi seçmeli olarak veriliyor. Aynı zamanda üniversitede kurulan Bisiklet ve Doğa Topluluğu ile öğrencilere yönelik sosyal etkinlikler düzenleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Hitit Üniversitesi'nde bisikletli günler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER