Hitler'in doğduğu ev karakola dönüştürülüyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 3 2020
Avusturya'da Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in doğduğu evin karakol olarak kullanılacağı açıklandı.
Evin yeniden değerlendirilmesi için 2019'da Avusturya İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan yarışmayı, 12 proje arasından Marte.Marte adlı bir mimarlık şirketinin kazandığı ilan edildi.
Euronews'te yer alan habere göre 1889'da doğan Hitler'in 3 katlı evini bir komiserlik olarak tasarlayan projenin 2022'de tamamlanacağı belirtilirken, tadilat çalışmalarının toplam 5 milyon euroya mal olacağı ifade edildi.
Evin komiserliğe çevrilmesinin temelinde ise Nazi Almanyası ve Hitler hayranlarının evi bir mabed ya da anma yeri olarak kullanılmasını engellemek yatıyor.
Bu konudaki eleştirileri yanıtlayan Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, polisin temel hak ve özgürlüklerin koruyucusu olduğunu bu nedenle de evin komiserlik olarak en doğru şekilde kullanılacağını düşündüklerini ifade etti.
Avusturya’nın Almanya sınırındaki Braunau am Inn kentinde bulunan 3 katlı binanın akıbeti hakkındaki tartışmalar on yıllardır ülke gündemini meşgul ediyordu.
İçişleri Bakanlığı tarafından 1972'den beri yardım derneklerine kiralanan ev 2011'den beri boş bulunuyordu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







