Hitler'in gizli silahı Sivas'ta ele geçirildi

Sivas'ta yol kontrolü yapan polislerin otomobilde yaptığı aramada Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde nötron bombasının tetikleyicisi olarak üretildiği iddia edilen 10,5 gram kırmızı cıva ele geçirildi. Araçta bulunan K.İ., İ.D. ve H.K. gözaltına alındı. Kırmızı cıvanın Hitler'in gizli silahı olduğu iddia ediliyor.

SHABER3.COM

Sivas'ta durdurulan bir otomobilde yapılan aramada nükleer silahlarda kullanılan 10,5 gram kırmızı cıva ele geçirildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan çalışmada il merkezinde bir otomobil durduruldu. 

Otomobilde yapılan aramada Sovyetler Birliği (SSCB) döneminde nötron bombasının tetikleyicisi olarak üretildiği iddia edilen 10,5 gram kırmızı cıva ele geçirildi. Araçta bulunan K.İ., İ.D. ve H.K. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

KIRMIZI CIVA HAKKINDA ANLATILANLAR EFSANE Mİ?

Yıllardır varlığı hakkında farklı bilgiler ve efsaneler dolaşan kırmızı cıvanın tıp ve askeri alanda kullanıldığı da ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.

Avrupa’da ilk olarak 1995’te Almanya’da ele geçirildiği ve inceleme sonucu içinde dünyanın en pahalı maddelerinden biri olan Plütonyum'u barındırdığı da iddia edildi. 

Kırmızı cıvaya dair diğer iddialar ise şöyle: İlk olarak Rusya yön ve hedef belirlemesi ve radar sinyali kesicisi olarak kullandı. Patlayıcı yapımında daha az malzeme ile daha fazla etki vermek için de kullanıldı.

"HİTLER'İN GİZLİ SİLAHI OLDUĞU" İDDİASI

Bir başka iddiaya göre "kırmızı cıva" zamanında Hitler tarafından icat edilmiş gizli bir silahtı ve Almanlar onu televizyon tüplerine saklamıştı.

Yine 2009’da Suudi Arabistan’da insanlar 40’lı, 50’li yılların yapımı Singer marka dikiş makinelerine hücum ettiler. Sebep aynıydı, o makinelerde de Hitler’in gizlediği "kırmızı cıva" vardı.

Hücum sebepsiz değildi. Zira kırmızı cıvanın kilosunun 300 bin ila 1,8 milyon dolar arasında değiştiği söylentisi kısa sürede yayılmıştı.
<< Önceki Haber Hitler'in gizli silahı Sivas'ta ele geçirildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER