"Hızlı cerrahi müdahale Tuğçe'yi kurtaramazdı"


Tuğçe Albayrak'ın ölümüyle ilgili davanın 8. duruşması Darmstadt Eyalet Mahkemesi'nde dün görüldü. Duruşmada, genç kızın ölümüyle ilgili uzman doktorlar tarafından sunulan adli tıp raporu mahkemeye sunuldu. Raporda, genç kızın ölümüne sadece sanık Sanel M.'nin attığı yumruğun sebep olmadığı ifade edildi. Albayrak'ın aldığı darbe sonucu başını yere sert çarptığı ve bu sırada beyin kanaması geçirdiği belirtildi.

Raporu sunan Frankfurt Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Marcel Verhoff, "Düşüş esnasında, kafatası ve asfalt arasında bir şey denk gelmiş. Kafatasının üst bölümünde küpe sığacak kadar, üç santimetrelik derinlik olduğundan dolayı oraya küpenin saplandığını düşünüyoruz." açıklamalarında bulundu.

Nesne olmadan Albayrak'ın kafatasının bu derece zarar göremeyeceğini belirten Verhoff, "Eğer bu nesne küpe ise, o zaman o nesne kemiği bastırmış. Genç kadınlarda kemik çok ince oluyor." dedi.

Verhoff, Albayrak'ın sağ tarafından darbe aldığını ve sol tarafına düştüğü için, o bölgedeki travmanın beyin kanamasına ve ölümcül yaralanmaya yol açtığını ifade etti. Adli tıp uzmanı, olay sonrası Tuğçe'yi hızlı cerrahi müdahalenin kurtaramayacağını da dile getirdi.

Öte yandan, bir önceki duruşmada zanlı Sanel M.'nin avukatları tarafından yapılan reddihakim talebinin kabul edilmediği açıklandı. Ölümle sonuçlanan darbe ile suçlanan sanık Sanel M., sürecin başlangıcında suçunu itiraf edip, pişman olduğunu söylemişti.

24 Nisan'da başlayan yargı sürecinin bu ayın ortasında biteceği tahmin ediliyor. Tuğçe Albayrak, beş ay önce gittiği bir McDonalds restoranında iki genç kızı Sanel M.'nin tacizinden kurtarmıştı. Albayrak'ın bu hareketine sinirlenen tacizci genç restorandan ayrılmış, ancak otoparkta bekleyerek Albayrak'ı darp etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber "Hızlı cerrahi müdahale Tuğçe'yi kurtaramazdı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER