Hizmet Hareketi gönüllülerine hukuksuz operasyonlar sürüyor: 10 günde 49 gözaltı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 17 2025
Paylaş
X Post
Son 10 günde, ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurmak, yardım kuruluşlarına finans sağlamak ve sosyal medya hesapları üzerinden propaganda yapmak suçlamasıyla 49 kişi gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma ekiplerinin 29 ilde son 10 gündür sürdürdüğü hukuksuz operasyonlarda Hizmet Hareketi gönüllüsü olduğu öne sürülen 49 kişinin gözaltına alındığı açıkladı. Bu kişilerden 39’u tutuklanırken, diğerlerinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Yerlikaya, gözaltına alınan kişileri, Hizmet Hareketi'nin sözde güncel yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri, ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları, yardım kuruluşlarına finans sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden propaganda yaptıklarının tespit edildiği iddiasında bulundu.
Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop ve Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda bu kişilerin cep telefonu ve bilgisayarlarına el konulduğu belirtildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti3.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...






