Hizmet Okulları’nda kayyum alacakları topladı borçları vermiyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 12 2019
Hizmet Hareketi’ne ait okulların geleceğe ilişkin alacaklarını tahsil eden kayyumlar, borçları ise ödemiyor. Konu Meclis gündemine geldi.
Halkların Demokratik Partisi Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen, kapatılan hizmet hareketine ait okullardan alacağı olan vatandaşların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
Bilgen, kapatılan okulara atanan kayyumların, kurumun alacaklarına ilişkin ellerindeki çek, senet gibi evrakları tahsil ederken, kurumun vatandaşa olan borcunu ise ödemediklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla çalışmış eğitim kurumlarının kriminalize edildiğini vurguladı.
PARALAR GERİ İADE EDİLMİYOR
Bilgen, Meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, “Çok ciddi mağduriyetlerden kaynaklı taleplerin olduğu bir alana dikkat çekmek istiyorum. Özellikle eğitim kurumlarıyla ilgili, çocuklarının kazandıkları burslar, kapatılmış okullara yatırdıkları paraların geri iadesi konusunda çok yoğun talepler geliyor” dedi.
OKULUN ALACAĞINI TAHSİL EDİYORLAR
Bilgen şunları söyledi: “İnsanlar, kayyum atanmış kurumlarla ilgili alacaklarını tahsil edemiyorlar. Çok ilginç bir durumla karşı karşıyalar. Kayyum atanmış bu kurumlar ellerindeki tahsil edebilecekleri evrakları, senetleri, çekleri bir biçimde tahsil ediyorlar vatandaştan. Ama aynı kurumlar vatandaşa olan borçlarını ödeme sorumluluğu hissetmiyorlar.”
MEB AKREDİTASYONU İLE ÇALIŞTILAR
Bilgen sözlerini şu şekilde noktaladı: “Söz konusu okullar sonuçta Millî Eğitim Bakanlığının onayıyla, akreditasyonuyla çalışmışlar. Çocuklar başarılı olmuşlar, burs kazanmışlar, aileler ücretlerini ödemişler ama şimdi bu kriminalize ediliyor. Hiçbir başka bağ, hiçbir somut gerekçe gösterilmeksizin bu konudaki mağduriyet hâlâ devam ediyor.”
BİNLERCE VELİ MAĞDUR
Hizmet Hareke
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”2.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da3.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!4.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı5.Zelensky’den referandum önerisi
6.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı7.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!8.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü9.Özel'den flaş iddia: Ankara'ya ulaşan İHA Erdoğan'dan talimat gelmediği için vurulamadı10.İktidarın en büyük gururuydu!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER







