Slovakya ve Danimarka'dan yeni koronavirüs kararı

Koronavirüs vaka sayısının 10 olduğu Slovakya’da virüsün yayılmasını önlemek amacıyla OHAL ilan edildi. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ise ülke genelindeki tüm okulların kapatıldığını, öğrencilerin ve kamu çalışanların 2 haftalık ev iznine gönderildiğini açıkladı.

SHABER3.COM

Koronavirüs vaka sayısının 10 olduğu Slovakya’da virüsün yayılmasını önlemek amacıyla OHAL ilan edildi.

Slovakya hükûmeti, yeni tip Koronavirüs'ün (Kovid-19) neden olabileceği olumsuz sonuçları önlemek amacıyla ülkede olağanüstü hâl (OHAL) ilan etti.

Başbakan Peter Pellegrini, yaptığı açıklamada, OHAL'in yarından itibaren geçerli olacağını duyurdu.

OHAL’in hükûmete, çeşitli ürünlerin tedarik edilmesinde belirli firmalara yaptırım uygulayabilme imkanı verdiğini belirten Pellegrini, "Olağanüstü hal ilan edilmesinin amacı, Slovakya’da Kovid-19’un yol açabileceği olağanüstü durumun sonuçlarını önlemek ve hafifletmek için gerekli önlemleri alma hususunda koşulların oluşturulmasıdır" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Denisa Sakova ve Savunma Bakanı Peter Gajdos'un talebi üzerine hükûmet, ülkede Koronavirüs ile mücadele kapsamında ordunun 500 asker ile polise yardımcı olması konusunda karar aldı.

Sınırda görev alacak askerler, ihtiyaç durumunda ülke genelinde görev yapabilecek.

DANİMARKA'DA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ, KAMU PERSONELİNE İZİN VERİLDİ

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, düzenlediği basın toplantısında ülke genelindeki tüm okulların kapatıldığını, öğrencilerin ve kamu çalışanların 2 haftalık ev iznine gönderildiğini açıkladı.

BOLD-Avrupa’da hızla yayılan yeni tip koronavirüsü nedeniyle Danimarka kepenk indirdi. Ülkedeki son durumu değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Pazartesi gününden buyana ülkede enfekte olan kişi sayısının iki katına çıktığını ve virüsün hızla yayılmaya başladığını vurguladı.
 
Ülke genelinde tüm okulların kapalı olacağını vurgulayan Başbakan Frederiksen, tüm velilere çocuklarını evde tutmalarını ve dışarı çıkmalarına izin vermemelerini tavsiye etti. Ayrıca kritik görevlerde olmayan kamu çalışanlarında iki hafta izinli olacağını ifade eden Başbakan Frederiksen, alınan tedbirlerle virüsün yayılmasının durdurulmaya çalışıldığını aktardı.

<< Önceki Haber Slovakya ve Danimarka'dan yeni koronavirüs kararı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER