Hizmet'e kurulan son tezgah

Böyle 'paralel’ paranoyası görülmedi.. Paralel’e bağlama gayreti ile "yeni algı operasyonu" başlatıldı.

Son Vesayet'ten çok konuşulacak video: Havuz yalanları

Yaklaşık 2,5 yıldır ‘paralel yapı’ safsatasına dair tek somut delil ortaya koyamayan iktidar medyası dönüp dolaşıp aynı haberleri veriyor. 29 Nisan 2016’da Sabah gazetesinin manşetine taşıdığı yalanı, dün Akşam gazetesi neredeyse aynı cümlelerle yine yayınladı. Yeni Şafak’ın iki ayrı trafik kazasını ‘paralel’e bağlama gayreti ise içine düştükleri acziyetin itirafı gibiydi. Akşam, 2014’te Fethullah Gülen’i ‘CIA’e hizmet ediyor’ diyerek manşet yapmıştı. Sabah ise dün manşetinden Akşam’ı yalanlayarak Gülen’i, ‘ABD düşmanı’ ilan etti. 

'Havuz’ medyasının dünkü manşetlerinin neredeyse tamamının ‘paralel’ safsatasına ayrılması, büyük tasfiye planlarının yapıldığı iddia edilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi yeni bir ‘algı operasyonu’ yapıldığını düşündürdü.

Joseph Goebbels… 1933-1945 yılları arasında Adolf Hitler’in Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanı’ydı… Topyekün savaş stratajesinin mimarlarından olduğunu yazar kitaplar… Kamuoyunu, Hitler’in katliamlarının ‘haklı’ olduğuna inandırmak ve savaşın psikolojik alt yapısını hazırlamakla görevliydi… Bunu her seferinde daha büyük yalanları, bıkmadan usanmadan tekrarlayıp, kötü olan ne varsa odaklandığı tek bir ‘düşmanın’ üzerine yıkarak yapıyordu. Goebbels bugün yaşıyor olsaydı, eminim iktidara yakın medyaya şapka çıkarırdı…



Sabah-Akşam yalan!

Akşam Gazetesi dün ‘Kurye imamlara apronda suçüstü’ manşetiyle çıktı. Habere göre 300 bin TL ‘himmet’ parasını Kamerun’a götürmek isteyen 3 ‘imam’ havaalanında yakalanmıştı. Haber, olay sanki ‘bir gün önce yaşanmış’ gibi veriliyor. Olayın ne zaman olduğuna dair tek kelime yok. Ancak aynı haberi Sabah, ‘Kuryelere uçakta operasyon’ manşetiyle yaklaşık 2,5 ay önce, 29 Nisan 2016’da manşetinden vermişti. Hatta Sabah, söz konusu haberinde o paraların Kamerun’daki Türk okullarına gittiğini bile yazmıştı. Yani Sabah’ın haberine göre ‘himmet’ olarak toplanan paralar, eğitim için kullanılıyordu.

Dün: CIA’ye hizmet ediyor!
Bugün: ABD düşmanı!


17/25 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası iktidar medyası, yazdığı yalan ve iftiralarla okurlarıyla resmen alay etti/ediyor. Sadece iki örnek verelim bu konuda… Akşam Gazetesi 17 Mart 2014’te Fethullah Gülen Hocaefendi’yi, ‘50 milyar doları var, CIA’ye hizmet ediyor’ başlığıyla manşetine taşıdı. Haberi, ‘Cemaat’in gerçek yüzü’ ifadesiyle veriyordu spotunda. Sabah Gazetesi de 13 Haziran 2016’da, ‘sözde’ istihbarat raporlarına dayanarak yazdığı haberinde Hocaefendi’nin ‘gönüllü CIA ajanı’ olduğunu iddia ediyordu. Dün ise aynı Sabah, ‘Gülen, ABD için ulusal tehdit’ manşetiyle çıktı! Gazete sadece refiki Akşam’ı değil, daha mürekkebi kurumayan kendi haberini bile yalanlıyordu. Fethullah Gülen için, daha bir ay önce ‘CIA’ye hizmet ediyor’ manşeti atanlar, bugün ‘ABD’nin de düşmanı’ haberini yapıyor!

Dün: MOSSAD’a çalışıyor!
Bugün: İsrail düşmanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ocak 2015’te ‘paralel yapı’nın İsrail’in Dış İstihbarat Servisi MOSSAD’la işbirliği yaptığını bir çırpıda söyleyiverdi. “Paralel yapının hala MOSSAD ile işbirliği tuttuğunu göremiyorlarsa yazıklar olsun.” diyerek sitemde bile bulundu. Nihayet geçtiğimiz haftalarda İsrail’le AKP hükümeti anlaştı. Ve Star gazetesi bundan sadece 2 hafta
önce, 29 Haziran 2016’da, ‘Bu anlaşma FETÖ’yü yakacak’ manşeti atabildi. Hani Gülen, MOSSAD ajanıydı?

Ölümlü trafik kazasında akla ziyan itham



Yeni Şafak gazetesi, dünkü sayısında akıl almaz bir manşete imza attı. Birinci sayfadan, ‘İki şüpheli kaza’ başlığıyla verilen haberde, iki ayrı kazada ‘Fethullah Gülen’in mülaanesinin etkisinin olup olmadığının araştırıldığı belirtiliyordu. Söz konusu haberde, “Peş peşe gelen iki şüpheli kaza Isparta’daki FETÖ soruşturmasına girdi. 9 Nisan 2016’da örgüt arşivini yakalatan Halil Karakoç’un ailesinden 4 kişi kazada can verdi. 10 Nisan’da kritik bilgiler verip örgütü deşifre eden eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman kaza geçirip vefat etti. Gülen’in beddualarının suikast talimatı olup olmadığı araştırılıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Habere konu olan ilk kaza, Konya’dan Beyşehir’e cenaze götüren Hüseyin K. yönetimindeki cenaze nakil aracı ile karşı yönden gelen Barış Ş. (42) idaresindeki otomobilin çarpışması sonucu yaşanmıştı. Söz konusu kazada otomobilin sürücüsü dahil aynı araçtaki 4 kişi ölmüştü…

Isparta’nın eski Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın hayatını kaybettiği kaza ise Isparta-Eğirdir karayolunda yaşanmıştı. Eğirdir’den Isparta istikametine giden Balaman’ın kullandığı otomobil, yol çalışması nedeniyle tek şeride düşürülen yolda karşı yönden gelen yolcu otobüsüyle çarpıştı. Balaman’ın hayatını kaybettiği kazada, 42 kişi yaralanmıştı.

Yeni Şafak’ın haberine göre Isparta’daki ‘paralel’ soruşturmasını yürüten savcı işte bu iki kazayı şüpheli bulmuş! İlkinde otomobil cenaze aracına arkadan çarpıyor. İkincisinde ise Balaman, yolcu otobüsüyle çarpışıyor. Ve savcı bu iki kaza ile Hocaefendi’nin ‘mülaanesi’nin bir bağlantısının olup olmadığını araştırıyor!..

<< Önceki Haber Hizmet'e kurulan son tezgah Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER