Hocaefendi'den Tahir Elçi ve şehit polislerimiz için taziye


Fethullah Gülen Hocaefendi, bugün Diyabakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit düşen 2 polisimiz için taziye mesajı yayınladı.

Vefat haberlerinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Hocaefendi, yayınladığı taziye metninde toplumsal barış ve kardeşlik vurgusu yaptı. Menfur suikastın ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik bir saldırı olduğunun altını çizen Hocaefendi, faillerin bir an önce adalete teslim edilmesi ve terörün üstesinden gelinmesi gerektiğini belirtti. Hocaefendi ayrıca, bu tür karanlık suikastların ardından azami hassasiyet gösterilmesi ve herkesin barışa, kardeşliğe sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

İŞTE HOCAEFENDİ'NİN O TAZİYE MESAJI

"Toplumsal barış ve kardeşliği her zamankinden daha yüksek sesle dile getirmeye ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda, bu yöndeki gayretleriyle iştihar etmiş Diyarbakır Baro Başkanı ve aktivist Sayın Tahir Elçi'nin karanlık bir saldırı neticesinde hayatını kaybettiğini; görev başındaki iki polis kardeşimizin de şehit düştüğünü teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Şüphe yok ki bu saldırı sağduyuya, milletimizin birliğine ve bir arada yaşama iradesine karşı yapılmış bir suikasttır. Merhum Tahir Elçi'ye ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diler, kederli ailelerine, sevenlerine ve mesai arkadaşlarına sabırlar niyaz ederim.

Milletimizin beklentisi; birlik ve dirliğimize yapılmış bu karanlık suikastın faillerinin bir an evvel bulunup adalete teslim edilmesi ve terör belasının üstesinden gelinmesidir. Terörün her türlüsünü ve cana kasteden karanlık elleri bir kez daha lanetlerken, Türkiye düşmanlarının menfur emellerine fırsat vermemek ve onları sevindirmemek için azami hassasiyet gösterilmesi ve herkesin ihlasla, can-ı gönülden barış ve kardeşliğimize sahip çıkması en büyük temennimdir." CİHAN
<< Önceki Haber Hocaefendi'den Tahir Elçi ve şehit polislerimiz için taziye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER