Hollanda Kralı, 6 kişiyi öldürüp müebbet hapis cezası alan Türk'ü affetti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 21 2021
Hollanda'da 6 kişiyi öldürme suçundan müebbet hapis cezası alan Türkiye kökenli Cevdet Yılmaz'ın Hollanda Kralı tarafından affedildiği belirtildi.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre Hollanda'da bir kafede, biri çocuk 6 kişiyi vurarak öldürdüğü için ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Türkiye kökenli Cevdet Yılmaz, hükümetin itirazına rağmen Kral Willem-Alexander tarafından affedildi.
Avrupa'da ömür boyu hapis cezasını sonuna kadar uygulayan birkaç ülkeden biri olan Hollanda'da, Cevdet Yılmaz, 1986 yılından bu yana affedilen ilk hükümlü oldu.
Yılmaz, Hollanda'nın Delft kentindeki Koetsiertje adlı kafede 1983 yılında meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Carmen Sneeks adlı kız çocuğu da dahil 6 kişiyi öldürmüştü.
Hollanda vatandaşlığına geçen Yılmaz, 5 Nisan 1983 akşamı kafede "Sen gerçek Hollandalı değilsin, Hollanda ve Karayip adalarını oluşturan Nederlend vatandaşısın" diyen bir kişiyle tartıştı.
Kendisine küfür edildiğini söyleyen Yılmaz, eve gidip silahını aldıktan sonra, önce tartıştığı kişiyi vurdu. Ardından kafedeki diğer kişilere ateş eden Yılmaz, 6 kişiyi öldürdü.
O güne kadar bu çapta bir katliamın yaşanmadığı Hollanda'da, olay büyük tepki gördü. Cevdet Yılmaz, 1984 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
'Yeterince ceza çektiğini' savundu
Düzenli olarak Hollanda devleti aleyhine davalar açan Yılmaz, uzun yıllar cezaevinde kaldığı ve yeterince ceza çektiğini savunarak, af talebinde bulundu. Bazı yargıçlar ve ulusal kamu denetçisi (Ombudsman) da Yılmaz'ın bu talebine destek verdi.
Ancak Hollanda Hukuku Koruma Bakanı Sander Dekker, 6 kişiyi öldüren bir kişinin toplum içine salınmasının, kurban yakınlarında derin yaralar açacağını belirterek, Yılmaz'ın ömür boyu demir parmaklıklar ardında kalması gerektiğini söyledi.
Hollandalı bakan, Yılma
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı2.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?4.Skandal iddia: Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü görevden alındı5.Özel’den Erdoğan’a ‘Maduro’ tepkisi: Trump'ın teklifini biliyor muydun?
6.Türkiye'de sosyal medya yasağı geliyor! Kimleri etkileyecek?7.Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adliye getirilip ifade verdi8.Erdoğan hakkında yeni rapor: 'Büyükelçilikleri ‘muhaliflere baskı’ aparatı haline getirdi'9.Çeçenistan lideri Kadirov, Bakan olan 20 yaşındaki oğlunu başbakan yardımcısı yaptı10.Trabzon'da görülmemiş skandal! Maç için yola çıktılar AKP'li oldular

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı i...

İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında ...

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar ki...

Skandal iddia: Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müd...

Özel’den Erdoğan’a ‘Maduro’ tepkisi: Trump'ın tekl...


