Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü sayısı 3'e yükseldi

Yeni Zelanda'da 50 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı katliamın şoku sürerken Hollanda'dan silahlı saldırı haberi geldi. Hollanda polisi, Utrecht şehrinde açılan ateş sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını kaydetti. Polis 37 yaşındaki Gökmen Tanış isimli bir Türk'ün şüpheli olduğu duyurusunu yaptı.

SHABER3.COM

Hollanda'nın Utrecht şehrinde silahlı saldırı düzenlendi. Polisin ilk açıklamasında saldırıda 1 kişi öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı kaydedilmişti. Ölü sayısı 3'e yükseldi. Saldırıda 9 kişi de yaralandı. Polis, Gökmen Tanış isimli bir Türk'ün düzenlediğini açıkladı.

Polis saldırının terörle irtibatlı olabileceğini kaydetti. Havaya ateş açan kişi aranıyor. Şehirde terör alarmı riski en yüksek seviyede. Başbakan Rutte kabinesini acil toplantıya çağırdı. 

"SALDIRGAN 37 YAŞINDAKİ GÖKMEN T." İDDİASI 

Hollanda'nın Utrecht şehrinde 24 Ekim Meydanı'nda silahlı saldırı düzenlendi. Tramvayda meydana gelen saldırıda bir kişinin öldüğü, altı kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.


Saldırgan olduğu iddia edilen Gökmen T.'nin tramvayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsü.

HOLLANDA BASINI: TANIŞ'IN SABIKASI KABARIK

RTV Utrecht haber kanalının haberine göre Gökmen Tanış daha önce de birkaç kere gözaltına alındı. Tanış'ın 2013'te Utrecht'te aynı bölgede havaya ateş açtığı ifade ediliyor.

1981 Türkiye doğumlu Tanış'ın 2017 yılında bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla 2 hafta önce hâkim karşısına çıktığı belirtildi.

Gökmen Tanış'ın kadına hakaret, polisi tehdit ve hakaret, madde etkisinde araç kullanmak, bisiklet hırsızlığı, gasp ve nezarethaneye tuvaletini yapmak gibi suçlardan yargılandığı ortaya çıktı.

Bir görgü tanığı, "Saldırgan büyük bir silahla etrafa ateş açtı." dedi.

HOLLANDA POLİSİ: TERÖR SALDIRISI OLABİLİR

Polis olayın terör saldırısı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Saldırgan kırmızı bir arabaya binerek olay yerinden uzaklaştı. Polis saldırganın saklandığı değerlendirilen bir binayı abluka altına aldı. 

Hollanda terörle mücadele polisi şehirde birden fazla yerde silah seslerinin yükseldiğini belirtti. 

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Hollanda polisi olayın terör saldırısı olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Saldırgan kırmızı bir arabaya binerek olay yerinden uzaklaştı. 

Polis saldırganın saklandığı değerlendirilen bir binayı abluka altına aldı. 

Hollanda'nın Utrecht şehrinde terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı.

Polis, şehir merkezinin dışında yer alan tramvay istasyonu ve çevresinin güvenlik çemberine alındığını belirtti. Acil durum hizmetleri de bölgeye geldi.

Bir görgü tanığı, "Bir adam çılgınca ateş etmeye başladı." dedi.

24 Ekim Meydanı'na, terörle mücadele şubesi birimlerinin yanı sıra ambulanslar ve üç helikopter gönderildi. Polis halktan, meydan çevresindeki yolların açık tutulmasını istedi. Utrecht'te ayrıca tramvay seferleri durduruldu.

HOLLANDA HÜKÜMETİ KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te endişe verici bir durum olduğunu söyledi. 

Hükümet, kriz masası oluşturdu. Başkent Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.  Hollanda polisi Ultrecht sakinlerinden Gökmen T. adındaki kişiye yaklaşmamalarını istedi.

RUTTE: SALDIRGAN YA DA SALDIRGANLARI ARIYORUZ

Hollanda Başbakanı Rutte, saldırganın kimliğinin tespit edildiğini, saldırının gerekçesinin araştırıldığını söyledi. Rutte saldırganın aracının ve ikamet adresinin tespit edildiğini de belirtti. 

Türkiye saatiyle 19:00'da yeni açıklama yapacağını kaydeden Rutte, "Saldırgan ya da saldırganları arıyoruz." dedi.

Utrech şehrinde akşam 18:00'e kadar terör alarmı en yüksek seviye olan beşe yükseltildi. 


<< Önceki Haber Hollanda'da silahlı saldırı: Ölü sayısı 3'e yükseldi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER