Almanya ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluklarını kapadı

Almanya ve Hollanda İstanbul Başkonsoloslukları "olası protestolar ve artan tehdit" nedeniyle geçici olarak kapandı

SHABER3.COM

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun güvenlik gerekçesiyle 1 Şubat günü kapalı kalacağı bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan uyarıda Türkiye'de yaşayan Alman vatandaşlarına dikkatli olunması çağrısı yapıldı. Açıklamada, "Birçok Avrupa başkentinde kamuya açık alanlarda Kur'an'ın yakılması ve Kur'an'a zarar verilmesi olayları güvenlik birimlerinin değerlendirmesine göre İstanbul'da özellikle Beyoğlu ve Taksim bölgesinde terör saldırısı riskini artırdı. Özellilke uluslararası insan trafiğinin yoğun olduğu alanlarda temkinli ve uyanık olmaya devam edin; kalabalıktan ve halka açık yerlerden uzak durmaya çalışın. Sözü edilen bölgelerden mümkün olduğunca uzak durun. Şayet o bölgelerde yaşıyorsanız sadece zaruri ihtiyaçlarınızı karşılamak için evden çıkmaya özen gösterin. Başkonsolosluk 1 Şubat 2023 Çarşamba günü kapalı kalacaktır. Gelişmeler hakkında sizleri bilgilendireceğiz" ifadeleri yer aldı.

Başkonsolosluğun sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, bugün için öngörülen vize ve pasaport işlemlerine ilişkin randevuların iptal edildiği bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı 27 Ocak'ta da Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına yönelik uyarılar yayınlamış ve Kur'an yakma eylemlerinin saldırı riskini artırdığına dikkat çekmişti.



İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Hollanda Başkonsolosluğu da , Konsolosluk çevresinde olabilecek olası protesto gösterileri ve Batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle geçici süreyle kapandığını duyurdu.



Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Başkonsolosluğun 30 Ocak’tan itibaren geçici süreyle kapatılacağı açıklandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul'daki Hollanda Başkonsolosluğu çevresinde olası protestolar ve Batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle, İstanbul'daki Hollanda Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak ziyarete kapatılacaktır.”

ABD vatandaşlarını uyarmıştı
ABD Büyükelçiliği tarafından dün yapılan açıklamada Türkiye’de özellikle İstanbul’da Beyoğlu, Galata olmak üzere Batılı turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerde olası terör saldırısına dair vatandaşları uyarılmıştı.

Türkiye-Hollanda arasında "Kuran-ı Kerim yırtma" gerilimi
Irkçı Pegida örgütü lideri Edwin Wagensveld, geçen hafta Hollanda Parlamentosu önünde Kur'an-ı Kerim yırttmıştı.  Türkiye Dışişleri Bakanlığı olaya sert tepki gösterdi. Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi bakanlığa çağrılarak, protesto notası verildi.
<< Önceki Haber Almanya ve Hollanda İstanbul Başkonsolosluklarını kapadı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER