Hong Kong'taki olaylarda ilk can kaybı yaşandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 8 2019
Uzun bir süredir devam eden Hong Kong'daki sokak olaylarında ilk can kaybı yaşandı. Polis ile göstericiler arasındaki çatışma sırasında düşme sonucu ağır yaralanan bir gencin hayatını kaybettiği belirtildi.
Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi’nde devam eden protestolarda geçen hafta polis ve göstericilerin çatıştığı bir sırada otoparktan düşerek ağır yaralanan üniversite öğrencisi genç hayatını kaybetti.
Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre Hong Kong'da aylardır süren protestolar sırasında ilk kez bir kişi öldü. Geçen pazartesi günü yaralanarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Chow Tsz-lok'un bugün hayatını kaybettiği belirtildi.
Chow Tsz-lok Hong Kong'un Tseung Kwan O semtinde bulunan çok katlı bir otoparktan düşerek ağır yaralanmıştı. Öğrencinin bulunduğu binadaki göstericilerin polisin üzerine nesneler fırlatmasına, güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba atarak karşılık vermişti.
Hong Kong polisi suçlamaları reddediyor
Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği eğitim gören gencin ölümüne neyin yol açtığı henüz açıklığa kavuşmadı. Ancak protestocular öğrencinin ölümünden polisi sorumlu tutuyor.
Yerel haber kaynaklarının bazılarında gencin polisten kaçarken otoparktan düştüğü, diğerlerinde ise polis ve diğer eylemciler arasında çıkan çatışma esnasında otoparktan düşerek hayatını kaybettiği iddiaları yer alıyor.
Hong Kong Özel İdare Bölgesi Polisi ise suçlamaları geri çevirerek hatalı bir davranışta bulunulmadığı, göz yaşartıcı bomba kullanımının haklı ve yerinde olduğu açıklamasını yaptı. Yetkililer ayrıca olay yerine ulaşmak isteyen ilk yardım ekiplerini engellediklerine dair suçlamaları da geri çevirdi.
Bir dakikalık saygı duruşu
AFP haber ajansı üniversite öğrencisi Chow Tsz-lok'un hastanede kaldığı süre içerisinde iki kez ameliyat edildiğini bildirdi. Gencin hastaneye yatırıldığı pazar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!
6.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!7.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!9.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!


