Hopaport, Tanap Projesi'nde lojistik üs oldu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Eylül 15 2015
Azerbaycan'dan çıkan doğalgazı Avrupa pazarına ulaştıracak Tanap projesinin Türkiye durağındaki çalışmalar ara vermeden devam ediyor.
Hopaport, Tanap Projesi'nde lojistik üs oldu
Azerbaycan'dan çıkan doğalgazı Avrupa pazarına ulaştıracak Tanap projesinin Türkiye durağındaki çalışmalar ara vermeden devam ediyor.

Posof'dan başlayarak Erzurum Aşkale'ye kadar olan bölüme döşenecek borular Hopaport üzerinden Erzurum'a taşınmaya devam ediyor. Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin kara kesimi boru hattı inşaatını gerçekleştirecek firmalar geçen yıl belirlenmişti. Bu yıl Mart ayında başlayan inşaat çalışmaların ilk durağı Posof ilçesi Türkgözü köyü oldu. Posof Türkgözünden Erzurum'un Aşkale ilçesine kadar olan 375 km'lik güzergâhın borularını Fernas İnşaat A.Ş. üstlenmişti.

Azerbaycan'daki Şahdeniz II sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (Tanap) kara kesimi boru hattı inşaatını gerçekleştiren firma da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Tanap'tan yapılan açıklamaya göre, Tanap tarafından açılan 56 inç kara kesimi Lot 1, Lot 2, Lot 3 boru hattı inşaat ihalesi sonucunda, Lot 1 için Fernas İnşaat, Lot 2 için Sicim-Yüksel-Akkord ortaklığı ve Lot 3 için Tekfen Holding'in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ile sözleşme imzalamıştı.

Tekfen Holding'in Kap'a yaptığı açıklamaya göre de, Tekfen İnşaat 509 kilometre uzunluğundaki Lot 3'ün inşaatını 565 milyon dolar bedel karşılığı 36 ayda tamamlamak koşulu ile yapmak için anlaşma imzaladı. Tanap, Türkiye'nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 21 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala ilçesinde son bulacak.

Tanap Projesi kapsamında ilk gaz akışının 2018'de başlaması ve başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin kademeli olarak önce 24 milyar metreküpe ve ardından 31 milyar metreküpe çıkarılması hedefleni

Bu haberler de ilginizi çekebilir