Hortumun karaya vurduğu an kamerada

ABD'nin Michigan eyaletindeki bir kenti hortum vurdu. Binaları yerle bir, araçları ise tepe taklak eden hortum sebebiyle bir kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, 6 bin hane ve işletmenin elektriksiz kaldığını duyurdu. Hortum sonrası eyalet genelinde olağanüstü hal ilan edildi, sokağa çıkma yasağı getirildi.

ABD’yi yine hortum vurdu

ABD’nin Michigan eyaletinde yer meydan Gaylord kentinde hortum etkili oldu. Araçları savurup ağaçları yerinden söken hortum, bir benzin istasyonu, depolar ve evlerde aka hasara yol açtı. Gaylord Belediye Başkanı Todd Sharrad yaptığı açıklamada, en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 44 kişinin de yaralandığını bildirdi. Sharrard, “Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim” sözleriyle yaşadığı şoku dile getirdi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ 

Michigan Valisi Gretchen Whitmer da Gaylord’a gelerek acil hal ilan edildiğini duyurdu. “Michigan’ın kuzeyi için zor bir hafta oldu” diyen Vali Whitmer, “Gaylord’da zor bir hafta sonu olacağını biliyorum. Biz Michiganlılarız ve güçlüyüz. Özellikle son birkaç yılda beraber fazla zor şeyler atlattık ve bunun da üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı. Hasar tespit çalışmalarının günler süreceği belirtiliyor.

<< Önceki Haber Hortumun karaya vurduğu an kamerada Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER