HRS’den, İngiltere'de Başbakanlık binası önünde çarpıcı insan hakları eylemi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 11 2024
İngiltere'de insan hakları için dikkat çekici bir eyleme imza atıldı. İngiltere’de insan hakları alanında faaliyetler yürüten Human Rights Solidarity (HRS) Başbakanlık binası önünde Adalet Duvarı kurdu.
İngiltere’de insan hakları alanında faaliyetler yürüten Human Rights Solidarity (HRS) vakfı, dün, 10 Aralık İnsan Hakları Günü vesilesiyle önemli bir eyleme imza attı. HRS ekibi, 3 metre yükseklik ve 15 metre uzunluğa sahip Adalet Duvarı'nı (Justice Wall) Londra'daki, 'Number 10' olarak bilinen Başbakanlık Konutu'nun karşısında açtı.

TÜRKİYE'DE YAŞANAN HUKUKSUZLUKLAR İNGİLTERE'DE ANLATILDI
Canvas türü kumaştan hazırlanan duvarın üst yarısında, önceden bir ressam tarafından çizilen resimlerle Türkiye'de farklı kesimlerin maruz kaldığı zulüm ve hukuksuzluklar anlatıldı. Duvarın boş bırakılan alt yarasına ise caddeden geçen ve eyleme destek veren yüzlerce kişi tarafından adalet ve barış mesajları yazıldı.
Adalet Duvarı'nın resimlerinde Hizmet Hareketi gönüllülerinin son dönemde yaşadığı hak ihlallerinin yanı sıra Cumartesi anneleri, maden kazası mağdurları, Cemil Kırbayır ve Sebahattin Ali gibi Türkiye'de yıllar boyu büyük haksızlığa uğramış grup ve kişiler de yansıtıldı. Aynı duvar, 2 Ekim'de Strazburg'daki Avrupa Konseyi önünde gerçekleştirilen 3. Adalet Yürüyüşü sırasında da açılmış ve ve katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı.

ADALET DUVARI'NA TARİHİ MESAJLAR
Başbakanlık konutunun yanında bir çok bakanlığın da yer aldığı Whitehall Caddesi'nde açılan Adalet Duvarı sabah 11:00'den öğleden sonra 15:00'e kadar açık kaldı. Bu süre zarfında c
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







