HSYK, Mehmet Yüzgeç hakkında yeni bir soruşturma daha açtı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Temmuz 1 2015
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürütürken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından önce açığa alınan, ardından meslekten ihraç edilen savcılardan Mehmet Yüzgeç hakkında ek bir soruşturma daha açıldı. HSYK başmüfettişi Ömer Kara, soruşturmaya savcı Yüzgeç'in açığa alınma ve meslekten ihraç kararının ardından yaptığı basın açıklamalarını gerekçe gösterdi.
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yürütürken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından önce açığa alınan, ardından meslekten ihraç edilen savcılardan Mehmet Yüzgeç hakkında ek bir soruşturma daha açıldı. HSYK başmüfettişi Ömer Kara, soruşturmaya savcı Yüzgeç'in açığa alınma ve meslekten ihraç kararının ardından yaptığı basın açıklamalarını gerekçe gösterdi.

Soruşturma kararını Twitter hesabından duyuran Mehmet Yüzgeç konuyla ilgili, "HSYK, bu kez de ifade özgürlüğü kapsamında yaptığım basın açıklamalarım nedeniyle hakkımda yeni bir soruşturma daha başlatmış. Soruşturmaya konu basın açıklaması, hiçbir yasal düzenlemede suç olarak tanımlanmamıştır. Unutmamak gerekir ki güç ve iktidar sahibi olmak, insana başkasına zulmetme hakkını vermez. Kuvvet hakkın emrinde olursa kıymet kazanır." dedi.

İstanbul Cumhuriyet savcısı iken 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) 2014 yılı yaz kararnamesi ile Kahramanmaraş'a atanarak önce açığa alınan, sonra da meslekten ihraç edilen savcılar arasında yer alan Mehmet Yüzgeç, Twitter hesabından hakkında yeni bir soruşturma daha açıldığını duyurdu. Basına yaptığı açıklamaların soruşturmaya gerekçe gösterildiğini ifade eden Yüzgeç, oysa ki HSYK 1. Dairesinin 07.01.2014 tarihli ve 37-38 nolu kararlarında 'Hakim ve Cumhuriyet savcılarının haklarında yazılı ve görsel medyada çıkan haber ve iddialarla ilgili cevap hakkı kullanmasının 'İzne tabi' olmadığının açıkça belirtildiğini' söyledi.

Soruşturmayla kendi şahsı üzerinden yargı mensuplarının korkutulmaya ve sindirilmeye çalışıldığını savunan Yüzgeç, şunları yazdı: "Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından birini yürüttüğüm için beni meslekten ihraç eden; yine rahatsızlığımdan dolayı aldığım 10 günlük sağlık raporundan dolayı da hakkımda soruşturma başlatan HSYK, bu kez de ifade özgürlüğü kapsamında yaptığım basın açıklamalarım nedeniyle hakkımda yeni bir soruşturma daha başlatmış. Ayrıca soruşturma içeriği

Bu haberler de ilginizi çekebilir