HSYK'nın başlattığı soruşturmada savcı Yüzgeç, doktor raporuyla haklı çıktı


17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasının TOKİ ayağını yürüten savcı Mehmet Yüzgeç, HSYK tarafından meslekten ihraç edilmesinin ardından rahatsızlığından dolayı aldığı 10 günlük rapor nedeniyle başlatılan soruşturmada haklı çıktı. HSYK'nın talebi üzerine yapılan incelemede, Sütçü İmam Tıp Fakültesi, Yüzgeç'in raporunun ve hastalığının doğru olduğunu tescil etti. Yüzgeç, "HSYK, rahatsızlığımdan dolayı almış olduğum 10 günlük sağlık raporundan dolayı da hakkımda yeni bir soruşturma daha başlatmıştı. Sütçü İmam Tıp Fakültesi'nde yapılan incelemede, hastalığım için 'kronik farengit ve peptik ülser'di tespiti yapıldı. Rahatsızlığı kapsamında daha önce alınan 'mevcut istirahat raporunun usule ve fenne uygun olduğu kanaatine varılmıştır' denilmektedir." dedi.

İstanbul Cumhuriyet savcısı iken 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası HSYK'nın 2014 yılı yaz kararnamesi ile Kahramanmaraş'a atanarak önce açığa alınan sonra da meslekten ihraç edilen savcılar arasında yer alan Mehmet Yüzgeç, hakkında başlatılan rapor soruşturmasının sonucuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımlarda bulundu. Yüzgeç, "Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından birini yürüttüğüm için beni meslekten ihraç eden HSYK, rahatsızlığımdan dolayı almış olduğum 10 günlük sağlık raporundan dolayı da hakkımda yeni bir soruşturma daha başlatmıştı." ifadelerini kulandı.

Bu inceleme ve soruşturma kapsamında sağlık kurulu raporu için Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkinin yapıldığını anlatan Yüzgeç, şunları kaydetti: " Bu kapsamda hazırlanan 29 Mayıs 2015 tarih ve 219 protokol no'lu sağlık kurulu raporunda sonuç olarak alınan anamnez ve elde edilen bulgular neticesinde hastada 'kronik farengit ve peptik ülser' tespit edilmiş olup rahatsızlığı kapsamında daha önce alınan 'mevcut istirahat raporunun usule ve fenne uygun olduğu kanaatine varılmıştır' denilmektedir. HSYK'ya, kendimi aklamama fırsat verdiği için teşekkür ederim."

"HSYK seçimlerinde rahat çalışmak için 40-60 gün ısmarlama rapor siparişi verenler!" diye seslenen Yüzgeç, "Ankara'nın havası nasıl bilmem ama buralarda memleket havaları bunu çalıyor. Bilmem kulağınıza geldi mi? Birileri ısmarlama raporların keyfini sürerken, benim 10 günlük raporumun hesabını sormak hangi kitapta yazıyor? Bu ne yaman çelişki? Anlaşılan bazılarının kararları gibi vicdanları da kirlenmiş. Unutmamak gerekir ki güç ve iktidar sahibi olmak insana başkasına zulmetme hakkını vermez. Kuvvet hakkın emrinde olursa kıymet kazanır!" diye tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber HSYK'nın başlattığı soruşturmada savcı Yüzgeç,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER