HSYK o hakimi açığa aldı

HSYK, İzmir’den Gaziantep’e sürüldükten sonra 3 aylığına açığa alınan hakim Serdar Ergül ile ilgili ilginç bir karar daha verdi. Askeri casusluk davasına bakan Ergül, bu kez 2 aylığına açığa alındı.

HSYK o hakimi açığa aldı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, İzmir Askeri Casusluk Davası eski Hakimi Serdar Ergül'ü, 2. kez iki aylık süreyle yeniden görevden uzaklaştırdı. Hakim Ergül, 3 ay önce HSYK 2. Dairesi tarafından tedbir amaçlı 3 ay süreyle görevden uzaklaştırmıştı.


HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından, “İzmir Casusluk Davası eski Hakim Serdar Ergül ve Savcı Zafer Kılınç görevden uzaklaştırılmıştır” ifadelerini kullanarak, iki yargıcın İzmir Casusluk Davası dosyası kapsamında görevden uzaklaştırıldığını dikkat çekmişti. 

Ancak, daha sonra açığa alma olayının İzmir Casusluk Dosyasından olmadığı ortaya çıkmıştı. Hakim Ergül, ilgili evrağın eline ulaşması sonrasında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Hakkımda hazırlanan evrakta açığa alınma nedenim casusluk davası dosyası olmadığı ortaya çıktı. 2 emniyet müdürünü tahliye kararımdan alınmışım, gerçek bu. HSYK 2. Daire Başkanı Türkiye'yi yanılttı” ifadeleriyle açığa alınma nedenini takipçilerine duyurmuştu. 




Hakim Serdar Ergül hakkındaki 3 aylık açığa alınma süresi doldu. Hakim Ergül, sosyal medyadan, açığa alma süresinin 2 ay daha uzatıldığını paylaştı. Ergül, “HSYK2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz bir kez daha utandı. 3 aylık görevden uzaklaştırılmamanın ardından, uzaklaştırma sürem 2 ay daha uzatıldı” ifadelerini kullanırken, 2 ay daha açığa alınmasına ilişkin HSYK'nın aldığı kararın belgesini paylaştı. HSYK Genel Sekreterliği'nin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği ‘tedbir bildirimi' konulu evrakta, “Görevden uzaklaştırılan Serdar Ergül'ün, görevden uzaklaştırma süresinin, HSYK 2. Dairesi'nin kararı ile HSYK Kanunu'nun 81. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 2 ay süreyle uzatılmasına karar verildi” denildi.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber HSYK o hakimi açığa aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER