HSYK, Savcı Yüzgeç'e bayram dahil 10 günlük savunma süresi verdi


Bazı hakim ve savcıları, ifadelerini almadan meslekten ihraç eden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), yeni bir skandala daha imza attı. HSYK, meslekten ihraç ettiği 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyasının TOKİ ayağını yürüten Savcı Mehmet Yüzgeç'e arife gününden geçerli olmak üzere 10 günlük savunma süresi verdi. HSYK'nın tebliğini arife günü alan Savcı Yüzgeç ise tüm bayram programlarını iptal ederek 10 gün içerisinde savunma hazırlayacağını belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Cavcısı iken 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası HSYK tarafından önce başka ile tayin edilen, ardından da meslekten ihraç edilen savcılar arasında yer alan Mehmet Yüzgeç, Twitter hesabından çarpıcı açıklamalarda bulundu. "HSYK 2. Dairesi 12.05.2015 tarih, 2015/8 Esas, 2015/311 sayılı ihraç kararını çok şükür 65 günde yazıp arefe günü tarafıma tebliğ etmiştir." diyen Savcı Yüzgeç, şu ifadeyi kullandı: "Koskoca HSYK 2.Dairesi ihraç kararını 15 günde yazması gerekirken ve de 7üyesi ve tetik hakimleri ile birlikte ancak 65 günde yazabilmişken; HSYK, bayram arifesinden, mübarek bayram günleri de dahil, savunma için tarafıma sadece 10 günlük süre vermiştir. Tüm halkımla beraber gerçek bayramlara ulaşmak dua ve temennisi ile; savunmamı bayramda hazırlamak üzere programlarımı iptal ediyorum."

'ANNE, BABA, SAVUNMA İÇİN PROGRAMIMI İPTAL ETTİM, DUANIZI EKSİK ETMEYİN'

Savunma hazırlamak için bayram programını iptal eden Savcı Yüzgeç, Twitter üzerinden anne ve babasından dua istedi. Savcı Yüzgeç, "Sevgili anneciğim, babacığım, kıymetli ailem ve sevgili dostlarım, sizleri çok seviyorum, ellerinizden öpüyorum, duanızı eksik etmeyin. Yolumuz uzak da olsa gönüllerimiz yakın. Unutmayın, ebabil kuşlarının gökte belirme zamanı çok yakın." ifadesini kullandı.

BUGÜN YİNE OLSA RÜŞVET ÖNÜNDE SECDE EDENLERE KARŞI SAVCILIK GÖREVİMİ YAPARDIM

"Bugün yine olsa ihale usulsüzlüklerine, rüşvete, imar yolsuzluğuna karşı savcılık vazifemi yapardım." sözlerini kullanan Savcı Yüzgeç, şöyle dedi: "Bu ihraç kararına rağmen, bugün de olsa kendi şahsi menfaatlerim için onun bunun önüne yatmaktansa; savcılık mesleğinin onur ve şerefi için ihale usulsüzlüklerine, rüşvete, imar yolsuzluğuna, rüşvet parası önünde secde eden zihniyete karşı yine savcılık görevimi yapardım. Bütün planların üstünde en iyi planı Allah yapar. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Görelim mevlam neyler, Neylerse güzel eyler."


CİHAN
<< Önceki Haber HSYK, Savcı Yüzgeç'e bayram dahil 10 günlük savunma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER