HSYK, Suruç'a 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 20 2015
HSYK, Suruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Şanlıurfa'dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirdi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırı sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi için Suruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Şanlıurfa'dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirdi.
Adalet Bakanlığı'ndan yapılan konuyla ilgili yapılan basın açıklaması şöyle: "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bombalı bir terör saldırısı sonucunda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken, yine çok sayıda yaralı bulunmaktadır. Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Konuyla ilgili olarak; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi için Suruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Şanlıurfa'dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Cenazelere otopsi yapılması ve gerektiğinde muhafazası için imkanları Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan daha iyi olan Gaziantep Adli Tıp Kurumuna cenazelerin sevki ve otopsi işlemlerinin en kısa sürede yapılması sağlanacaktır. İstanbul Adli Tıp Kurumundan 3 uzman ve 2 teknisyen, Şanlıurfa'dan bir uzman, Adıyaman'dan bir uzman mevcut uzman ve personele ek olarak Gaziantep Adli Tıp Kurumumuza görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


