HSYK'da cadı avı sürgünü

Tutuklu hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in durumunu değerlendiren mahkemede tahliye yönünde oy kullanan üye hakim Nilgün Güldalı jet tayinle sürüldü. Güldalı iş mahkemesine gönderildi. Yerine silah TIR’larını soruşturan savcıları tutuklayan hakim atandı.

HSYK'da cadı avı sürgünü

Ce­za­evin­de­ki po­lis­ler ve ga­ze­te­ci­ler hak­kın­da ver­dik­le­ri tah­li­ye ka­ra­rı ne­de­niy­le tu­tuk­la­nan ha­kim­ler Me­tin Öz­çe­lik ve Mus­ta­fa Ba­şer'in üçün­cü tu­tuk­lu­luk du­rum de­ğer­len­dir­me du­ruş­ma­sı Ba­kır­köy 2. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de ya­pıl­dı.

Mah­ke­me oy çok­lu­ğu ile tu­tuk­lu­lu­ğa de­vam ka­ra­rı ver­di. Tu­tuk­lu ha­kim­le­rin tah­li­ye edil­me­si yö­nün­de oy kul­la­nan Ba­kır­köy 2. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si üye ha­ki­mi Nil­gün Gül­da­lı, HSYK ta­ra­fın­dan gö­rev­den alın­dı. Gül­da­lı, iş mah­ke­me­si­ne atan­dı.

TUTUKLAMA HAZIRLIĞI

Ha­kim­le­rin tah­li­ye edil­me­si yö­nün­de oy kul­la­nan Gül­da­lı, “Mes­le­ki ko­num­la­rı, ka­ri­yer­le­ri, sa­bit ika­met­gah sa­hi­bi oluş­la­rı, dos­ya­nın gel­miş ol­du­ğu mev­cut aşa­ma ve bu aşa­ma­da şüp­he­li­le­rin de­lil ka­rart­ma ola­sı­lık­la­rı­nın bu­lun­ma­dı­ğı­” ge­rek­çe­le­ri ile ka­ra­ra mu­ha­lif kal­dı. Tah­li­ye yö­nün­de oy kul­lan­dı­ğı için sü­rü­len Gül­da­l’­ın ye­ri­ne dik­kat çe­ken bir ata­ma ya­pıl­dı.

Su­ri­ye­’ye si­lah ta­şır­ken ya­ka­la­nan TIR’­la­rı hak­kın­da iş­lem ya­pan 4 sav­cı hak­kın­da tu­tuk­la­ma ka­ra­rı ve­ren Tar­sus Ağır Ce­za Mah­ke­me­si Ha­ki­mi Uğur Kal­kan atan­dı. Kal­ka­n’­ın Ba­kır­kö­y’­e atan­ma­sı açı­ğa alı­nan 49 Ha­kim ve Sav­cı ile il­gi­li Ba­kır­köy 2. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de tu­tuk­la­ma ka­ra­rı çı­kart­ma ha­zır­lı­ğı ola­rak yo­rum­lan­dı.

5 AYDIR TUTUKLULAR

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 62 polis memuru hakkında reddi hakim talebini kabul eden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile 63 kişiyi hakkında tahliye kararı veren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer, kararlarından dolayı 5 aydır tutuklu bulunuyor.

YETKİSİZ BİR MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANDIK

İki hakimle ilgili aylık tutukluluk incelemesinde savunma yapan Hakim Metin Özçelik yetkisiz ve görevsiz bir mahkemece tutuklandıklarını belirtti. Hakim Özçelik, “Şu anda önünüzde bulunan dosyadaki her şey aynı olsa, sadece ben gelen hakimin reddi taleplerini kabul yerine reddetmiş olsam ya da meslektaşım tahliye kararı vermek yerine tahliye taleplerinin reddine ilişkin karar vermiş olsaydı ne biz burada olacaktık, ne de siz orada olacaktınız. Dolayısıyla sadece yasalara uygun verilen bir kararın sonucu üzerinden bize bu haksız uygulama yapılmaktadır” dedi.

SAHTE DELİL ÜRETİLİYOR

Kendileri hakkında verilen tutuklama kararına gerekçe olarak ortada hiçbir delil olmadığına dikkat çeken Özçelik, bazı devlet kurumları eliyle ‘delil üretme’ faaliyetlerine girişildiğini kaydetti.

BUGÜN
<< Önceki Haber HSYK'da cadı avı sürgünü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER