Huawei'den 5 dakikada yarısı dolan batarya

Çin’in elektronik devi Huawei, 5 dakikada yüzde 48’i sarj olan akıllı telefon pili üretti.

Huawei'den 5 dakikada yarısı dolan batarya

Japonya’da geçen hafta düzenlenen "56. Pil Sempozyumu"nda son model akıllı telefon pil teknolojisini tanıtan Huawei, bu alanda diğer rakiplerinin önüne geçti.

Çinli şirketin etkileyici pili diğer akıllı telefon pillerine oranla 10 kat hızlı şarj ediyor. 3000mAh kapasiteli lityum iyon pilin yarısı beş dakikada sarj olurken tamamı için ise 30 dakika gerekiyor. 600mAh kapasiteli pilin ise 2 dakikada yüzde 68’i doluyor. Ayıca öncekilerin aksine Huawei’in sisteminin, pillerin çabuk eskimesine yol açmadığı da iddia ediliyor.

Huawei’in teknolojisinin, mevcut hızlı sarj teknolojisi olan Qualcomm'ın ‘Hızlı Sarj' ve Samsung'un ‘Uyarlanabilir Hızlı Sarj’ından çok daha hızlı olduğu belirtildi. Qualcomm ve Samsung'un sistemleriyle 2000-3000 mAh kapasiteli piller, 2 saatten kısa sürede şarj edilebiliyor.

Huawei’in yeni pili, ayrı bir sarj aletinin içine koyularak sarj edilebiliyor. Huawei, kablonun telefona bağlanarak, hızlı sarj etmenin ise yakın gelecekte mümkün olabileceğini bildirdi.

Huawei’in teknolojisinin elektrikli araçlar, takılabilir cihazlar, cep güç bankası ve hatta iPhone'larda kullanılabileceği kaydedildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Huawei'den 5 dakikada yarısı dolan batarya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER