Hububat ve bakliyat sektörü yılın ilk ayında 97 ülkeye ihracat yaptı


Gaziantep'te hububat ve bakliyat sektörü, 2016 yılının ilk ayında 97 ülkeye 117 milyon 581 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Mahsum Altunkaya başkanlığında toplanan Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, 2015 yılı ihracat verilerini değerlendirdi. Toplantıda, 2016 yılı ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen ihracat rakamları ve ihracat yapılan ülkeler de masaya yatırıldı.

Burada konuşan Birlik Başkanı Altunkaya, 2016 yılından umutlu olduklarını ve bu yıl içerisinde 7 kıtaya ürün satışı gerçekleştirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. 2016 yılının bütün sektörler için yoğun bir şekilde çalışma yılı olarak geçmesi gerektiğinin altını çizen Altunkaya, "Dünyanın bütün ülkelerini pazar olarak görüyoruz ve bu pazarların etkin aktörleri arasında yer almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ocak ayının ilk 27 günlük sürecinde ihracat yapılan ülkeler arasında yüzde 59,7'lik oranla Irak'ın birinci sırada yer aldığını anımsatan Altunkaya, bu ülkeyi Sudan ve Suriye'nin takip ettiğini kaydetti. Benin, Suudi Arabistan, İran, Lübnan, Angola, Mısır, Togo, Somalı, Gana, İsrail, Cibuti, Fildişi Sahili, Kongo ve Libya gibi ülkelere de ihracat yapıldığının altını çizen Altunkaya, sayının 97'e ulaştığına dikkat çekti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hububat ve bakliyat sektörü yılın ilk ayında 97 ülkeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER