Bolu'da teröristlerle sıcak temas

Bolu'da terör örgütü PKK'ya ait olduğu öne sürülen hücre evine Ankara'dan gelen Polis Özel Harekât (PÖH) tarafından operasyon yapıldı. Operasyon sırasında çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirilirken bir özel harekat polisi ise hafif yaralandı.

Bolu'da PKK'nın hücre evine operasyon

Paşaköy Mahallesi Berberler sokakta bulunan 5 katlı bir apartmanın PKK'lı teröristlerin kaldığı öne sürülen en üst katına, saat 23.45 sıralarında Ankara'dan gelen Polis Özel Harekât ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında hücre evinin bulunduğu binaya 50 metre mesafede olan D-100 Karayolu'nun Üniversite Kavşağı ile Sanayi Kavşağı arasındaki bölüm trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Paşaköy Mahallesi'ne giren yollarda da ulaşım polis ekiplerinin sürücüleri farklı güzergâhlara yönlendirmesiyle sağlandı. Teröristlerin bulunduğu apartman ve çevresindeki apartmanlarda ikamet eden vatandaşlar da gizlice evlerinden tahliye edildi.


ÇATIŞMA ÇIKTI

Güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra hücre evine giren polisin, 'teslim ol' çağrısına teröristlerin silahla karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından 1 terörist ölü ele geçirilirken, diğer terörist kaçtı. 1 özel harekât polisi de hafif yaralandı. Kaçan diğer terörist için ise çevrede arama çalışmaları başlatıldı. Bölgeyi didik didik arayan ekipler, sabah saat 05.30 sıralarında çatıya çıktı. Yaklaşık 5 buçuk saat çatıda saklanan terörist kendisini bulan polislere ateş açınca tekrar çatışma çıktı. 4 el silah sesinin geldiği çatışmada ikinci terörist de ölü ele geçirildi. Evde bomba imha uzmanı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

<< Önceki Haber Bolu'da teröristlerle sıcak temas Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER