Hukukçulardan Can Dündar tepkisi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, 'MİT TIR'ları' soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye edilmesine hukukçulardan tepki.

Hukukçulardan Can Dündar tepkisi

YARSAV: Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, 'MİT TIR'ları' soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye edilmesine Yargıçlar ve Savcılar Birliği'inden de (YARSAV) tepki geldi. YARSAV'ın Twitter hesabından atılan bir tweette "Bugünkü kontrolsüz gücün oluşturduğu sis perdesi aralanacak günışığında bir yargılamayla tüm hakikatler ortaya çıkacak" denildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi: "Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklanmaya sevk edilmesi kabul edilemez. Can Dündar/Erdem Gül'ün bir haber nedeniyle tutuklanması Trenin/Türkiye'nin girdiği tünelin en karanlık dibine doğru hız alması gibidir. Can Dündar/Erdem Gül'ün tutuklanmasına şiddetli bir toplumsal refleks gösterilmezse dönüşü olmayan karanlık tünelden geri dönüş zor olacak."

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit: Avrupa Birliği Komisyonu, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay tarafından 'Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Uygulaması Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya verilen arada Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, basın mensuplarının sorusuna cevap verdi. Gazeteci Can Dündar'ın MİT TIR'ları haberinden dolayı ifadeye çağırılmasının hatırlatılması üzerine Cirit, şunları söyledi: "Kendi vicdanımıza göre hareket eden bireyleriz. Hakim, elindeki yasaları uygular ve vicdanına göre hareket eder. Anormal süreçlerden geçiyor ülke. Bunun bir an önce normalleşmesi, normal bir sürece gelmesi için, buna evrilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." dedi.
<< Önceki Haber Hukukçulardan Can Dündar tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER