Hukuksuz kayyum atanmasını meclis gündeminde
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 27 2015
Paylaş
X Post
Koza İpek Grubu'na bağlı tüm şirketlere kayyum atanması Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekisi Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir süre önce baskın yaptığı Koza İpek Grubu'na bağlı tüm şirketlere kayyum atandığını dile getiren Tanrıkulu, şunları kaydetti: "Koza İpek Grubu'nun basın yayın organlarını da içeren 22 şirketin kayyumunu oluşturan isimlerin açıklandığı, kayyum talebinin Emniyet ve Savcılıkça atanan 3 kişilik bilirkişi olarak atanan akademisyenlerin hazırladığı rapor sonrasında gündeme geldiği, kayyuma temel olan Emniyet ve Bilirkişi raporunda, şirketlerde parasal hareketlilik için Smurfs Village (Şirinler Köyü) yönteminin kullanıldığının iddia edildiği haberleri basına yansımıştır. İpek Grubu Avukatı kararın tebliğ edilmediğini söylemiştir."
Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
"- Koza İpek Grubuna ait kayyum atanan şirket sayısı kaçtır?
- Şirketlere atanan isimlerin havuz medyası ve AKP'nin belediye meclisi üyeleri arasından seçilmesinin gerekçesi nedir? İlgili kişiler kimlerdir? AKP'li meclis üyelerinin AKP'ye üye oldukları tarihler nelerdir? Koza İpek Grubu'nun başına havuz medyası reklam müdürünün getirilmesinin gerekçesi nedir?
- Koza İpek Grubu'nun işlediği iddia edilen mali suç tutarı ne kadardır?
- Koza İpek Grubundan 'havuz medyası' olması ve seçim sonuçlarını manipule etmesi istendiği iddiaları doğru mudur?
- İddialar doğru ise Koza İpek Grubu'na yapılan operasyonun amacı seçim öncesinde gruba ait medyanın susturulmak istenmesi midir? Seçim öncesi AKP'ye muhalif olan tüm basın yayın organlarına bir tür gözdağı verilmek mi istenmektedir?
- Koza İpek Grubu'na el koyulması kararını veren hakimin Samanyolu Okulları'nın denetim adı altında polis baskını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmayı itiraf etti!2.Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li Tayyar'dan tehdit:3.İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığını Trump duyurdu4.'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdürü diye siciline işlememiş'5.Gülistan Doku Cinayeti: Eski polis ve İl Özel İdare çalışanı tutuklandı
6.Salih Gergerlioğlu için gözaltı kararı: Oğlu öldürülen KHK'lı babanın valiye tepkisin paylaşmıştı7.Trump: İran ile hiç olmadığı kadar anlaşmaya yakınız!8.Bolu Belediyesi soruşturmasında 3 yeni gözaltı!9.İmamoğlu: 'Bizim iktidarımızda umutsuzluğun yerini gelecek inancı alacak'10.Silahlı okul saldırıları önceden engelenemez miydi?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

O polis Gülistan Doku dosyasındaki delil karartmay...

Anayasal hakklarını kullanan öğretmenlere AKP’li T...

İsrail ile Lübnan arasında 10 gün ateşkes yapıldığ...

'Saldırgan kendini jiletlemiş! Babası emniyet müdü...

Gülistan Doku Cinayeti: Eski polis ve İl Özel İdar...







