Hukukun bittiğinin en net resmi

Hâkim-savcıların atanması, soruşturulması gibi birçok konuda yetkili olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bazı üyelerinin sosyal medyadaki paylaşımları siyasileri aratmıyor.

Hukukun bittiğinin en net resmi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atadığı 4 üyeden biri olan eski AKP Pendik Belediyesi Meclis Üyesi ve AKP milletvekili aday adayı Hayriye Şirin Ünsel'in Facebook sayfasındaki siyasi paylaşımları dikkat çekiyor. Hakim ve savcılar hakkındaki disiplin soruşturması ve kovuşturma kararlarını veren 2. Daire Üyesi olan Ünsel'in “Türkiye'nin Gururu Erdoğan”, “Liderlerin Lideri Erdoğan”, “Erdoğan'ı Seviyoruz” ve “Erdoğan Gönüllüleri” sayfalarını beğendiği görülüyor. Ünsel'in beğenileri sadece bunlarla sınırlı değil. “AK Pendik”, “AK Kadın Çamçeşme”, Kırıkhan AK Gençlik” gibi birçok AKP il teşkilatı ‘beğendikleri' listesinde yer alıyor. Ayrıca Davutoğlu'nun akrabası olduğu iddia edilen Ünsel'in “Başbakanımızı Seviyoruz” sayfasını takip ettiği görülüyor.

Hidayet Karaca ve 62 polisi tahliye eden hakimleri geç açığa aldığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dileyen HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz ise Facebook hesabında Ali Özkaya, Şamil Tayyar ve Ali Aydın gibi AKP'li isimleri beğeniyor. Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar Yılmaz'ın tarafsız ve bağımsızlığını yitirdiğini gözler önüne seriyor. 12 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen HSYK seçimiyle AKP'nin desteklediği Yargıda Birlik Platformu üyelerinin kazanmasıyla yargıda siyasallaşma hız kazandı. Yeni HSYK verdiği sözlerin aksine hazırladığı kararnamelerle binlerce hakim ve savcıyı sürerken birçoğu hakkında meslekten ihraç ve açığa alma kararları verdi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Hukukun bittiğinin en net resmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER