Hükümet cevap vermiyor

IŞİD terör örgütü hakkında Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasına izin vermeyen AKP hükümeti, 1 Kasım seçimlerinin ardından muhalefetin verdiği 75 soru önergesinden sadece 7’sini cevapladı

Atatürk havalimanına IŞİD 3 canlı bombayla saldırdı

Video: Arşiv

Son dönemde yaptığı bombalı eylemlerle ülkeyi kana bulayan IŞİD, Meclis'in gündeminde de ilk sırada. Atatürk Havalimanı'nda yaptığı katliamla bir kere daha ülke gündemine oturan IŞİD terör örgütünün faaliyetleri ve bu faaliyetlere karşı güvenlik güçlerinin gösterdiği istihbarat ve güvenlik zafiyetinin araştırılması için CHP, MHP ve HDP araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Ancak her üç muhalefet partisinin önerileri ayrı ayrı AKP oylarıyla reddedildi.

HÜKÜMET ÖNERGELERİ CEVAPLAMIYOR

Terörle ilgili verilen soru önergelerini de cevapsız bırakan hükümet, 1 Kasım seçimlerinin ardından muhalefetin IŞİD ile ilgili verdiği 75 yazılı soru önergesinden sadece 7'sini cevapladı. Cevaplanan önergelerde paylaşılan bilgiler ise sorulan soruları karşılamaktan uzak oldu. İşte hükümetin cevapsız bıraktığı o can alıcı sorulardan bazıları:

YAKALANIP SERBEST Mİ BIRAKILIYORLAR?

IŞİD, DAEŞ ve El Nusra başka olmak üzere faaliyet gösteren terör örgütlerine mensup kişilerden gözaltına alınıp serbest bırakınlar kimlerdir ve hangi eylemlerde bulunmuşlardır?

IŞİD üyesi olduğu gerekçesi ile Türkiye genelinde yargılanmakta olan sanık sayısı kaçtır. İzmir'de IŞİD'e yönelik yapılan operasyonda yakalanan kişilerin AKP teşkilatlarına kayıtlı olduğu doğru mudur? 

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, IŞİD terör örgütüne patlayıcı üretiminde kullanılan maddeler sevk ettiği iddia edilen Türkiyeli şirketlerin isimlerini açıkladı. Hükümetiniz resmi bir açıklama ile yalanlamada bulundu mu?

IŞİD eylemlerinde istihbarat zafiyeti olduğu iddiaları doğru mu?

Suriye'deki çatışmalarda yaralanan teröristlerin tedavi için Türkiye'ye geldiği ve bu kişilerin kimliklerinin gizlendiği doğrumu?

PETROL ALIŞVERİŞİ YAPILIYOR

 Türkiye devleti veya hükümeti IŞID terör örgütü ile petrol alışverişi yapmış ya da bilgisi altında yapılmasına yardımcı olmuş mudur?   Ankara'nın IŞİD'e para transferine imkan veren 3 Türk bankası konusunda uyarıldığı doğru mudur?

<< Önceki Haber Hükümet cevap vermiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER