Hükümet 'neden altınları getirin' çağrısı yapıyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 5 2017
''Altın tahvili ya da kira sertifikası… Hangi isim verilirse verilsin böyle bir davete vatandaşın icabet etmesi için iklim namüsaittir. İcabet edecek olanlar yastık altında kalan son kırıntıları kaybetmeyi göze almış demektir.''
Semih Ardıç / TR724
Hazine’yi nasıl ‘tam takır kuru bakır’ vaziyetine düşürdüklerini 28 milyar liralık vergi zamları ile ilan ettiler. İnfiali teskin etmek için zamları geri çekiyormuş gibi yapıp yine bildiklerini okuyacaklar. Zira ne Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden (MTV) ne de diğer kalemlerden vazgeçmeyi göze alabilirler.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri, Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘MTV zammı Bakanlar Kurulu’nda yeniden müzakere edilsin’ beyanı mağazaların indirim kampanyaları gibi olacak. Zam kalemlerinden birinde tenzilata gitmiş gibi yapıp toplamda hal-i hazırdaki paketten fazlasını tahsil edecekler. Zaten baklayı ağızlarından çıkardılar. MTV yüzde 20 ila yüzde 40 arasında artacak. Üstelik bütün arabalar zamdan payına düşeni alacak. Müzakere vatandaşı rahatlamadı, bilakis zammı daha da geniş bir sahaya yaydı.
YASTIK ALTINA GÖZ DİKTİLER
Seçimde rey kaybettireceğini bile bile zamdan rücu edilmeme sebebi sır değil. AKP iktidarı, taktik manevralarla acı reçeteyi vergi mükelleflerine yutturmazsa 2018 bütçesindeki tahsisat beş-altı ay sonra bitebilir ve memur maaşları için IMF’nin kapısını çalmak mecburiyetinde kalabilir.
Kasanın perişan halini ele veren onlarca veriye sahibiz. Artık TÜİK bile mızrakları çuvala sığdıramıyor. Kim ne derse desin, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Twitter hesabından başlattığı kampanya iflasın bir başka şekilde ifadesidir. Ne diyor Şimşek?: “Yastık altında 2 bin 200 ton altın var. Bunları evde bekleteceğinize ekonomiye destek olmak için bize teslim edin. Biz de mukabilinde size altın tahvili ya da kira sertifikası verelim.”
ALTIN VARSA BİLE VATANDAŞ NİYE BOZDURSUN?
Vatandaşı fişleme, dinleme ve fizikî takipte çığır açan AKP,
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi7.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor8.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü9.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış10.New York Belediye Başkanı Mamdani Kuran'a el basıp yemin ederek göreve başladı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


