"Hükümet patlamada kendi suçunu itiraf etti, derhal istifa etmesi gerekiyor"

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Ekim 16 2015
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da yüzlerce kişinin ölümüne neden olan patlamayı gerçekleştiren iki canlı bombanın önceden bilindiğini açıklayan hükümetin suçunu itiraf ettiğini ve topyekun istifa etmesi gerektiğini söyledi.
"Hükümet patlamada kendi suçunu itiraf etti, derhal istifa etmesi gerekiyor"
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da yüzlerce kişinin ölümüne neden olan patlamayı gerçekleştiren iki canlı bombanın önceden bilindiğini açıklayan hükümetin suçunu itiraf ettiğini ve topyekun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Destici, partisinin Afyonkarahisar milletvekili adaylarının tanıtıldığı toplantıda hükümete istifa çağrısında bulundu. BBP Genel Başkanı, "Ankara'nın göbeğin bomba patlıyor. Burada zafiyet olduğu, ihmal olduğu, hata olduğu, kusur olduğu apaçık meydanda, gün gibi ortadadır. İlk başta Başbakan zafiyet olmadığından bahsediyor, ilgili bakanların ihmalleri olmadığını söylüyor. Neticede daha sonra gelişen hadiselerde kendi ağızlarından yine Başbakan'ın ifadesiyle yine bu canlı bombaların tespit edildiğini, bunların bilindiğini, takip edildiğini ifade ediyor. Listelerin ellerinde olduğunu söylüyor. Ellerinde bulunan listedeki iki tane canlı bomba gelmiş eylemi yapmış onu gördük, onu öğrendik. Yani adam yüzlerce kilometre yolu geliyor. Gölbaşı'nda iniyor oradan bir taksiye biniyor bombalar üzerinde oradan Bağdat'a geliyor. Oturuyor orada bir kafede kahvaltısını yapıyor. Ondan sonra bir taksiye biniyor. Eylemin yapılacağı yere gidiyor. Orada bir saat bekliyor ve bombayı patlatıyor. Nerede oluyor bu Ankara'nın göbeğinde oluyor. Hangi gün oluyor. 4-5 tane büyük sivil toplum örgütünün miting düzenleyeceği bir günde oluyor." dedi.

"PATLAMAYA YAYIN YASAĞI REZİLLİKLERİNİ ÖRTMEK İÇİN"

Patlama sonrasında hükümetin panik içerisinde yayın yasağı getirmesine tepki gösteren Mustafa Destici, burada ki amacın hükümetin ihmalinin ortaya çıkmasını engellemek olduğunu kaydetti. Destici, "Bugünde bile sen Ankara'nın girişlerini kontrol edemiyorsan emniyete 500-600 metre mesafedeki toplanma alanını kontrol edemiyorsan bu nasıl hangi güvenliktir, bu ne tedbirsizliktir?" diye sordu.
BBP Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Neticede bütün bu hatalar ve kusurlar örtülsün diye soruşturmanın gizliliği esas alınıyor ve yayın yasağı getiriliyor. Neye yayın yasağı getiriyorusunuz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir