Hükümetin memura zam teklifi değişti

Hükümet, memur ve memur emeklilerine 2016 için yüzde 4+4 olan ilk toplu sözleşme zam teklifini 5+4'e yükseltti.

Hükümetin memura zam teklifi değişti

Türkiye'de 2,6 milyon memur ile 1,9 memur emeklisini ilgilendiren 2016-2017 toplu sözleşme görüşmelerinin dünkü oturumunda hükümetin zamteklifi tartışıldı.

YENİ TEKLİF OLMALIYDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in geçen cuma günü açıkladığı; 2016 için yüzde 4+4, 2017 için yüzde 3+3'lük teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Kamu işveren heyetinden yeni bir teklif gelmiyorsa bu masada müzakereye değecek bir şey görmüyorum" dedi. Bunun
üzerine Çelik, şu yanıtı verdi:

YETERSİZ BULMAK AYRI
"Biz teklifimizi sunduk.Değerli bulup bulmamak size kalmış. Ama biz burada müzakeredeyiz. Teklifi yetersiz bulmak başka değerlendirme yapmamak başka bir şeydir."

MEMUR-SEN'E ELEŞTİRİ
Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Başkanı Lami Özgen de mevcut teklifin müzakere edilemez olduğunu belirterek, teklifin yükseltilmesini istediler. Ayrıca Kamu-Sen Memur-Sen'i kamuoyunu yanıltmak ve doğruyu söylememekle suçladı. KESK de "Ortak hareket edelim, greve gidelim" dedi.

40 DAKİKA= 1 PUAN
Bu tartışmaların ardından oturuma 40 dakika ara verildi. Ardından hükümet masaya 1 puanlık artış içeren yeni teklifle geldi. Hükümet 2016 için yeni teklifi yüzde 5+4 açıkladı. 2017 için ise değişiklik olarak yapmadı.

MEMUR SEN:KASA AÇILDI
Hükümetin yeni teklifini değerlendiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın "Kasa açılmıştır, masanın önü de, müzakerenin önü de açılmıştır. Ama teklif yeterli değildir. Bu oranı kabul edemeyiz. Zam oranı dışında refah payı, emeklilere ek ödeme, Gelir Vergisi artışının tazmini konusunda bir teklif gelmedi" dedi. 

1 PUAN MÜZAKARE EDİLEMEZ 
 Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen'in yeni teklifi müzakere edilebilir bulmasına tepki göstererek şunları söyledi: "1 puanlık artış da müzakere edilemez. 4+4’ü müzakere edilemez bulacaksın, 5+4'ü müzakere edilebilir göreceksin. Bu nasıl bir dönüş? Bakan sizi nasıl ikna etti de müzakere edilebilir buldunuz?”
 
<< Önceki Haber Hükümetin memura zam teklifi değişti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER