Hukukun geldiği noktaya bak!

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu, kendi verdiği karara yapılan itiraza da bakarak büyük bir hukuk skandalına imza attı.

Hukukun geldiği noktaya bak!

Önce F.U. isimli vatandaşın tahliye talebini 1. Sulh ceza hakimi sıfatıyla reddetti. Bu karara yapılan itiraza da 2. Sulh ceza hakimi olarak bakarak, “1. Sulh ceza hakimliğinin verdiği kararda isabetsizlik yoktur.” diyerek kendi kararını denetledi. 31 Mart 2016’da sözde ‘paralel yapı’ suçlaması ile tutuklanan F.U. isimli vatandaş tahliye talebinde bulundu. 

Talep Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu’nun önüne geldi. Çorumlu, 25 Nisan 2016’da, 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararının yerinde olduğu gerekçesiyle F.U.’nun tutukluluğunun talebini reddederek tukluluğun devamına karar verdi. F.U.’nun avukatları da hakimi 1. Sulh Ceza Hakimi Çorumlu tarafından verilen karara, bir üst hakimlik olan 2. Sulh Cezaya itiraz etti. Ancak bu itiraza da skandal bir şekilde hakim Mustafa Çorumlu baktı. Kendi kararını denetleyen Çorumlu, verdiği kararın yerinde olduğuna hükmetti.

MEYDAN

<< Önceki Haber Hukukun geldiği noktaya bak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER