Hulusi Akar Akın Öztürk'ü nasıl yolda bıraktı?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Temmuz 30 2017
Başta Akar-Öztürk birliktelermiş sonra Akar, Akın Öztürk'ü yolda bırakmış. Konuşmalardan çıkan sonuç bu.
Akın Öztürk'ün telefon konuşmaları

Org. Akın Öztürk, 18 Temmuz'da tutuklanmış, ifadesinde "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'laydım, failleri hatadan döndürmeye çalıştım" demişti. 

Milliyet gazetesinin haberine göre Eskişehir Hava Savunma Komutanı Korgeneral Nihat Kökmen de ifadesinde o günkü telefon konuşmalarını anlattı:

“Dişli aradı, Akın Paşa’ya müsaade etmemizi istedi. Daha sonra telefonda Genelkurmay Başkanı bana ‘Nihat, Akın - Yaşar konusunu çözün’ dedi...”

Akıncı davasının ek klasörlerindeki bilgilere göre Akıncı Hava Üssü’nde tutulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 16 Temmuz sabahı yanında eski Tümgeneral Mehmet Dişli ile birlikte saat 08.26’da Çankaya Köşkü’ne geldi. Eski YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk ise kendi ifadesine göre, Akar’ın talimatıyla üsste kaldı.

Ancak iddiasına göre Akar’ın “Sen burada kal, ben seni helikopterle aldırırım” dediği Öztürk, helikopter gönderilmeyince kendisi bir helikopterle Çankaya Köşkü’ne gitmeye çalışmış, helikoptere ateş açılması ve helikopterin de kalkamaması üzerine üstte görevli askerlerle yaptığı telefon görüşmeleri basına yansımamıştı. İşte bu görüşmeler, davanın ek klasörlerinde şu şekilde yer aldı:

İŞTE AKIN ÖZTÜRK'ÜN O GÜNKÜ TELEFON KONUŞMALARI

- Akın Öztürk: Ali F-4’ler Ankara’nın üzerinde dolaşıyor.

- Başçavuş Ali: Evet komutanım.

- Öztürk: Sizin kontrolünüzde değil mi bunlar?

- Ali: Evet komutanım.

- Öztürk: Şimdi şöyle, ben Nihat Paşa ile görüştüm. Başbakan ve Genelkurmay Başkanımızın emri var. Buradan bir helikopterle Başbakanlığa gitmek durumdayız biz, yanımda 2. Başkan filan var. Onu alacağım, tamam mı hayatım. O nedenle uçaklara talimat vermeniz lazım bizim geçişimize müsaade etsinler.

- Ali: Komutanım şu anda mevzi

Bu haberler de ilginizi çekebilir