Hurda teşviği Pazartesi başlıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 7 2018
Maliye Bakanı Naci Ağbal, hurda araçlar için verilecek ÖTV teşvikinin pazartesi günü başlayacağını duyurdu.
Maliye Bakanı Ağbal, 10 bin liralık hurda teşviki uygulamasının tebliğ hazırlığını tamamladıklarını söyledi.
Ağbal, yaptığı açıklamada, "Hurdaya ayrılacak araçlar için vereceğimiz ÖTV teşviki uygulamasını yönlendirecek tebliğ hazırlığını tamamladık. Ekonomi Bakanlığımızla birlikte hazırladığımız tebliğ, pazartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanacak ve uygulama başlayacak" ifadelerini kullandı.
Şimdiden çok sayıda hurda otomobilin toplandığı ve uygulamanın bir an önce başlamasının beklendiğinin anlaşıldığını dile getiren Ağbal, otomotiv firmalarının bu konuda büyük bir kampanyaya başlamaya hazırlandığını duyurdu.
Ağbal uygulama ile ilgili olarak ise, "16 ve daha büyük yaştaki otomobillerini hurdaya çıkaran vatandaşlarımız, yeni araç alırlarsa ÖTV'yi 10 bin lira daha az ödeyecek. Yani, yeni araçlarını 10 bin lira daha ucuza almış olacak" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







